Doorgaan naar hoofdcontent

Little Red in the CityJoepie! Vorige week zijn de Little Red in the City boeken van Ysolda binnengekomen. En wow wat een mooi boek is het geworden. Het wachten is dubbel en dwars beloond wat mij betreft.
Little red is een boek met diverse modellen voor truien en vesten. De modellen zijn gefotografeerd in 2 maten zodat iedereen een idee kan krijgen hoe het bij haar zal staan. Want we hebben niet allemaal een maatje Doutzen Kroes.
Zoals altijd bij Ysolda ligt het accent op gebruiksvriendelijkheid. Duidelijk geschreven met veel techniek instructies. Zowel telpatronen als uitgeschreven instructies etc etc. Ysolda heeft ook extra aandacht besteed aan hoe je een vest of trui nu passend krijgt voor jouw maten en afmetingen. Want in de echte wereld kun je van boven maat 46 hebben met een wespentaille. Of andersom. In het boek vind je veel tips over hoe je het kunt aanpassen. Alle modellen worden beschreven in tenminste 15 maten! En dat heb ik nog niet vaak gezien.

Bij aankoop van het "papieren" boek krijg je een link om de patronen ook digitaal te downloaden. Handig want dan kun je het patroon uitprinten en er aantekeningen op maken zodat je boek mooi en netjes blijft. Bovendien worden evt errata direct in de digitale versies verwerkt.


Een van de modellen uit Little red is Cria. Voor de winkel mocht ik alvast het patroon gebruiken om een voorbeeld te breien. En met trots kan ik hier nu mijn Cria presenteren:Garen: 3,5 streng Dazzle Sock van The Natural Dye Studio, breinaalden 3,5 mm. Knopen van Haakjuf Marion de Koning waarvoor dank!
Zo, ik ben klaar voor Knitnation.

Klik hier om het boek te bekijken en te bestellen.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…