Doorgaan naar hoofdcontent

Knit Nation part 2

Zaterdag

Zoals beloofd het tweede deel van ons Knit Nation avontuur. Ook de zaterdag begon vroeg. Om 9.00 uur aantreden voor de workshop "Finishing Series" door Anne Hanson, ook bekend als Knitspot. Anne ontwerpt, blogt en geeft dus les.
Ook zaterdag hebben ik weer ontzettend veel geleerd. Bijna de hele ochtend ging over "blocken" van breiwerk. Hoe doe je dat het mooist, wanneer gebruik je een "wet-blocking" methode en wanneer "steam Blocking. En beide kan natuurlijk ook. Heel erg leerzaam.

Zo zagen we hoe je NUPPS omhoog kunt halen door er een pin onder te steken en dan te laten drogen.


De middag ging helemaal op aan het afwerken van je breiwerk. Naden in elkaar zetten (schouder, zij en raglan), 3 needle bindoff, steken opnemen, one row knoopsgaten, schouders afkanten mbv verkorte toeren. Al met al heel veel technieken die ik niet echt beheerste. Nu wel.En natuurlijk liepen we nog even over de markt.
Ik kocht een Little Red Project bag die Ysolda voor me signeerde.
Bij de stand van Well Manor Farm troffen we twee hele enthousiaste vrouwen. De een verzorgt en scheert de schapen, de ander verft en ontwerpt. We hadden een erg leuk gesprek en natuurlijk gaat er dan wol mee naar huis. 3 strengen Gotland Aran. Prachtig.

Bij de stand van Loop was er een kast vol Wollmeise garens. Prachtige kleuren. Wat ook erg prachtig was en mooier in het echt dan op een plaatje waren de kleuren Prairie van MadelineTosh. Een mooi kantgewicht garen van 100% merino. Ik koos een grijs-blauwe.

En verder waren er naturlijk nog veel meer leuke winkels maar ik heb me qua aankopen kunnen inhouden.

En tenslotte was er 's avonds een bingo voor de deelnemers.

De opbrengst gaat naar charity en de prijzen waren niet mis. Helaas niets gewonnen maar erg veel lol gehad. Eerlijk gezegd is dit ook de kracht van KnitNation als je het mij vraagt. Heel veel deelnemers zitten intern op de campus en zoeken elkaar ook 's avonds op. Daarmee creeer je een hele leuke sfeer.

En toen waren we weer thuis en pakte ik de auto in voor de Weversmarkt maar daarover later...

Kortom: KnitNation was in een woord geweldig. En de volgende keer ga ik weer. Dat zal dan 2013 zijn want volgend jaar slaan ze over ivm de Olympics.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…