Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe schoenen


Onlangs was er 1 oplettende lezer die zich afvroeg waarom ik de ondertitel van dit weblog gewijzigd had. Vroeger was het knitting and running. Tegenwoordig is het: knitting, crocheting and running a shop.
Omdat dat hardlopen van mij tot een bedroevend laag nivo en tempo was gedaald had ik niet het idee dat er iets nuttigs over te melden was.
Echter, inmiddels heb ik de draad weer opgepakt en een Doel gesteld, dus ik zal weer wat bloggen over mijn voortgang.
Om te beginnen had ik Nieuwe Schoenen nodig. Op de oude had ik al heel wat kilometers gemaakt en nu kreeg ik blaren op mijn voeten van de schoenen. Nieuwe Schoenen dus. Van de Speciaalzaak.

Nadat mijn voeten aandachtig waren bekeken door de winkelman ("hmm je tweede teen is langer dan de eerste teen", Ik (hoopvol): is dat een goed teken? Man (verbaas over zoveel dommigheid): "neee, juist niet, slecht voor de balans in je voet en de teen bla bla bla". ik:"o") begon het passen. Na alle filosofietjes over demping en correctie en stijfheid van de zolen heb ik een paar schoenen gekocht die mijn rechtervoet goed corrigeren. Ik zak namelijk naar binnen met die voet. De video-opname liet het ook duidelijk zien.
"Hier loop je echt veel beter op", zei de winkelMan, wetende dat het eigenlijk nooit wat kan worden met mij vanwege mijn lange tweede teen.

De Twitter-volgers hebben al het een en ander mee gekregen van het vervolg rondom de Nieuwe Schoenen. In het kort komt het erop neer dat de Nieuwe Schoenen weer geruild moesten worden. Een klein proefrondje door de wijk en ik wist het al: Ik krijg er pijn van aan mijn rechtervoet. Zo erg dat ik nu al een paar dagen niet kan hardlopen. Kwestie van overcorrectie als je 't mij vraagt maar ik heb er geen verstand van.

Nu heb ik dus de opvolgers van mijn oude Ascics-schoenen in de doos staan. Zelfde schoen, ander kleurtje.
Als ik hersteld ben van de andere blessure probeer ik deze.
Leuk joh, hardlopen.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…