Knit Nation part 2

by - dinsdag, juli 26, 2011

Zaterdag

Zoals beloofd het tweede deel van ons Knit Nation avontuur. Ook de zaterdag begon vroeg. Om 9.00 uur aantreden voor de workshop "Finishing Series" door Anne Hanson, ook bekend als Knitspot. Anne ontwerpt, blogt en geeft dus les.
Ook zaterdag hebben ik weer ontzettend veel geleerd. Bijna de hele ochtend ging over "blocken" van breiwerk. Hoe doe je dat het mooist, wanneer gebruik je een "wet-blocking" methode en wanneer "steam Blocking. En beide kan natuurlijk ook. Heel erg leerzaam.

Zo zagen we hoe je NUPPS omhoog kunt halen door er een pin onder te steken en dan te laten drogen.


De middag ging helemaal op aan het afwerken van je breiwerk. Naden in elkaar zetten (schouder, zij en raglan), 3 needle bindoff, steken opnemen, one row knoopsgaten, schouders afkanten mbv verkorte toeren. Al met al heel veel technieken die ik niet echt beheerste. Nu wel.En natuurlijk liepen we nog even over de markt.
Ik kocht een Little Red Project bag die Ysolda voor me signeerde.
Bij de stand van Well Manor Farm troffen we twee hele enthousiaste vrouwen. De een verzorgt en scheert de schapen, de ander verft en ontwerpt. We hadden een erg leuk gesprek en natuurlijk gaat er dan wol mee naar huis. 3 strengen Gotland Aran. Prachtig.

Bij de stand van Loop was er een kast vol Wollmeise garens. Prachtige kleuren. Wat ook erg prachtig was en mooier in het echt dan op een plaatje waren de kleuren Prairie van MadelineTosh. Een mooi kantgewicht garen van 100% merino. Ik koos een grijs-blauwe.

En verder waren er naturlijk nog veel meer leuke winkels maar ik heb me qua aankopen kunnen inhouden.

En tenslotte was er 's avonds een bingo voor de deelnemers.

De opbrengst gaat naar charity en de prijzen waren niet mis. Helaas niets gewonnen maar erg veel lol gehad. Eerlijk gezegd is dit ook de kracht van KnitNation als je het mij vraagt. Heel veel deelnemers zitten intern op de campus en zoeken elkaar ook 's avonds op. Daarmee creeer je een hele leuke sfeer.

En toen waren we weer thuis en pakte ik de auto in voor de Weversmarkt maar daarover later...

Kortom: KnitNation was in een woord geweldig. En de volgende keer ga ik weer. Dat zal dan 2013 zijn want volgend jaar slaan ze over ivm de Olympics.

You May Also Like

4 reacties

 1. En, hoe vind je de Tosh? Wow wat een geweldige workshop en die tip van die nupps ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag, kan mij voorstellen dat je een erg leuke tijd hebt gehad daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt geweldig. Wat heb je veel geleerd, en ik nu ook een beetje. Om nou elke nupp te 'liften' is soms best veel werk (meer dan 360...?)
  Anyway, je hebt leuke (bekende) mensen ontmoet. Super.


  MoniqueB.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @monique: eehm ja, 30 NUPPS is wat veel maar het idee dat het kan vind ik leuk. Had ik zelf nooit bedacht. @archangel deTosh is mooi en de kleuren zijn heel apart geverfd.

  BeantwoordenVerwijderen

instagram