Doorgaan naar hoofdcontent

Holiday projectsVanuit Frankrijk toch een update van mijn holiday projects (kan het niet laten):
De Ishbel vordert gestaag. Gelukkig is het hier niet heel verschrikkelijk heet, anders zou ik niet meer kunnen breien met mohair, brr.
De combinatie Kidsilk en Jaggerspun wordt inderdaad mooi en de kleur is ook goed. (de foto is wat minder)

Ik ben allen bang dat ik niet voldoende Kidsilk heb meegenomen. De Ishbel zal niet "af" mee naar huis gaan dus. Maar dat geeft niet want ik heb nog een leuk werkje mee:

Op de avond van vertrek las ik Tijm's blog over de dekens. Vooral de hexagons spraken me erg aan. Snel heb ik nog een tas met overgebleven garen van de wolhemeldeken (frogged) in de auto gedrukt en een printje van het patroon.
In de auto heb ik heel fijn zitten haken. Het haken leidt mij zo lekker af van allerlei onzinnige gedachten op zo'n lange reis: zijn we er al? hoe ver is het nog? En op de camping is het ook een leuk werkje. Ik heb er genoeg bekijks mee, vooral van de vriendinnetjes van de kinderen en hun ouders (wat doe jij nou? wat mooi, hoe doe je dat?)


Echt een verslavend leuk werkje. Dat vond ik van de Granny Squares ook al.
Ik ga nog even verder met haken en breien.
Volgende blog een uitgebreider verslag van de vakantie-brei-en haak avonturen met o.a. mijn bezoek aan La Droguerie in Bordeaux. Tot later.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…