Doorgaan naar hoofdcontent

wie houdt er niet van malabrigo?

silkpaca malabrigo
Follow my blog with Bloglovin
 hebben van een winkel betekent voor mij dat ik altijd en voortdurend op zoek ben. Op zoek naar nieuwe garens, nieuwe patronen, nieuwe materialen etc etc. Soms gaat er iets weg en nog vaker komt er iets bij.  In dit geval Silkpaca van Malabrigo.
Ik ben fan van Malabrigo. De kleuren de materialen, ik hou er van. Een van mijn favorieten is Malabrigo's baby merino lace. Een heel zacht dun draadje dat je  voorzichtig moet behandelen (zie ook het artikel over pillen). Het heeft een mooie lengte en het breit fantastisch. Maar het mooiste vind ik nog de kleuren die ze weten te fabriceren.
Handgeverfd. Tegelijkertijd zit 'm daar ook de kneep. Als je erachter komt dat je te weinig garen hebt mag je in je handjes knijpen als er nog eenzelfde streng voorhanden is. Iedere zending die ik binnen krijg is anders. De ene Arco Iris is de andere niet. Dat is lastig maar tegelijkertijd ook de charme van dit merk.
silkpaca malabrigo
Dit gezegd hebbende koos ik voor uitbreiding met 17 kleuren (er worden nog wat kleuren nageleverd als ze klaar zijn met verven) Silkpaca. Silkpaca is een tweedraads lace garen van 70% baby alpaca en 30% zijde. Dat staat garant voor een mooie glans en een prachtige "drape" zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen. En bovenal is dit heel zacht, en had ik al gezegd dat de kleuren heel mooi diep zijn?
De kleuren hierboven zijn Frank Ochre, Purple Mystery en Teal Feather. Mooi trio toch?
Patroon ideen met silkpaca?
image_medium2-2
De Featherweight cardigan natuurlijk. Het zal je verbazen hoe weinig garen je nodig hebt voor dit vestje. 
Dit is een mooi voorbeeld

Kortom, redenen genoeg om eens een kijkje te nemen bij onze nieuwe aanwinst.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…