Doorgaan naar hoofdcontent

Vooruitblik

Het nieuwe jaar is begonnen met werk. Veel werk. Het is zo leuk om te merken dat de advertentie in Simply Breien zo veel nieuwe klanten heeft opgeleverd. Niet alleen klanten die een tas kochten (daar waren er een hele hoop van) maar ook klanten die wol kochten en die zich op de nieuwsbrief abonneerden.
Kortom: dit was een zeer geslaagde actie. Blij mee.

Ook in het nieuwe jaar ga ik weer vol enthousiasme verder met Wereldwol. Er staan al weer een paar hele leuke evenementen in de agenda:
Allereerst is daar over vier weken de 10 e Handwerkbeurs in Zwolle.  Donderdag 14 tot en met zondag 17 februari 2013. In dit Jubileumjaar maar liefst 4 dagen shoppen!

Ik ben natuurlijk al weer druk bezig met de voorbereidingen: de voorraden op peil brengen, leveranciers aansporen toch vooral op tijd te leveren, publiciteit, bemensing en een leuke win-actie. Over dat laatste kan ik nog niet teveel vertellen maar dat gaat helemaal leuk worden!

Afgelopen vrijdag werd bekend dat er ook dit jaar weer een Breidag komt in Nieuwegein. De datum is nog onder voorbehoud maar zal hoogstwaarschijnlijk vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2013 zijn. Als de definitieve datum bekend is zal ik dat bekend maken natuurlijk.
Dit is een van mijn favoriete beurzen eerlijk gezegd en ik was echt heel erg blij om t horen dat Janet van Secondevents ook in het najaar  2013 een Breidag gaat organiseren. In Groningen! Hoe leuk is dat?

En dan is er in op woensdag 17 juli  nog de Weversmarkt in Hoorn. Afgelopen jaar helaas een beetje nat maar daarom niet minder gezellig. Dit jaar bestellen we mooi weer.

Verder ga ik onverminderd voort met het verder verbeteren van de website en het assortiment van Wereldwol. Eind februari komt er een nieuw garen van Noro in de winkel: Taiyo Sock. Alle twaalf kleuren !


en een nieuw Noro haakboek:

Leuk om te vertellen is dat Monique van Kantwerk bezig is met het ontwerpen van een sjaal met het Scrumptious Lace garen van Fyberspates. Presentatie tijdens de Handwerkbeurs! Al eerder ontwierp ze de sjaal Quadrata voor Wereldwol en dat is een heel populair patroon (gratis download).

Verhuizing blog
Binnenkort gaat dit blog verhuizen naar de website van Wereldwol. De inhoud zal niet veranderen natuurlijk, sterker nog: ik heb heel veel idee├źn voor nieuwe blogposts  die ik "alleen nog even op moet schrijven" haha.


Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…