Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ga naar de beurs en neem mee....

Heel veel voorbeelden....

Het kan je niet ontgaan zijn: volgend weekend is de Handwerkbeurs in Zwolle. Ik verheug me er erg op. Vorig jaar was het een gekkkenhuis, heel leuk maar zooooo druk dus dat belooft wat dit jaar! Maar goed, de beurs brengt dus ook de nodige #beurssstress met zich mee.

Zo moeten er allemaal voorbeelden gebreid worden van dat mooie garen uit de winkel. Zelf brei ik natuurlijk de nodige dingen maar niet altijd heb ik daar tijd voor. Dus heb ik altijd wel wat brei-hulpen en daar ben ik echt super blij mee.
Vooral als ze zo snel zijn als Aal. Niet te geloven wat kan die vrouw breien! Ze heeft er zelf ook al over geblogd maar Aal heeft in een halve week tijd een paar prachtige demo sokken voor Wereldwoll gebreid. En het Angel Sock garen beviel wel dacht ik!!En natuurlijk is mijn moeder ook altijd bereid om wat te breien. De afgelopen tijd heeft ze deze sjaal gemaakt:


en wat een prachtige sjaal is dit geworden (blocken doet een hoop he, mam?).
Het garen is Manos Lace (slechts 1 bolletje!) in de kleur Prilla Purple Het patroon heet Mirabelle en wordt op de handwerkbeurs GRATIS weggegeven en na de beurs kun je het gratis downloaden van de site van Wereldwol.

Nog meer Manos Lace. Deze heb ik al lang geleden gemaakt maar nog nooit laten zien. Het is het patroon Jayne, maar dan niet in het bekende paars/groene garen maar in het bedektere Fay.

En deze twee mogen ook mee naar de beurs:

Mijn Noro Kureyon streepjessok. Na 2 valse starts is het dan toch gelukt een mooie sok te breien. Met een Jojo-hiel. Ook een noviteit voor mij.
Eenvoudie kantsjaal in Kidsilk Haze:

Ook deze sjaal was al een tijdje klaar. Een heel eenvoudig patroon. Heel geschikt voor beginnende kantbreisters en je hebt maar 1 bolletje kidsilk nodig. Ook leuk. Dit patroon geven we ook gratis weg op de Handwerkbeurs!!

Zo en nu ga ik weer verder met inpakken, prijzen, inpakken, prijzen, inpakken etc.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…