Doorgaan naar hoofdcontent

3 FO's

Eindelijk scheen de zon vandaag even. En waren de dames thuis. En ze wilden wel even poseren met hun nieuwe vesten.
Dus hier zijn de laatste 3 FO's:

Mini manu
tja zo mini is deze dame niet meer.... vandaag 9 jaar geworden.


En ze wil niet meer herkenbaar in beeld sinds de juf op school haar op het digibord in de klas heeft getoond als fotomodel van Wereldwol.
Detail van de bijzondere hals met plooien.
Garen: British Sheep breeds DK van Rowan (7 bollen)
Maat 9 jaar. Mouwen verlengd.

Little Miss Greenjeans
Ook niet zo piepklein meer (5 jaar):

Altijd in voor een geintje deze dame:


Ook leuk: snel voor je zus gaan staan, ziet ze toch niet.en tenslotte heb ik me ook aan een Annis gewaagd. En dit is gelijk ook mijn laatste. Niet mijn sjaal deze Annie.Ik vond het vreselijk om in een keer 300 zoveel steken op te zetten. Ik meerder toch liever, ik weet niet waarom.
Helemaal gek werd ik van al die Nupps. Het kan ook aan het garen (Precious 4Ply van The Natural Dye Studio) gelegen hebben. Een 100% zijde in 4Ply dikte is natuurlijk wel behoorlijk glad en glibberig op je Addi turbo's. De verkorte toeren geven wel een mooie vorm aan de sjaal. Helaas zie je de turns en de k2togs en de p2togs wel vrij goed zitten. Dat vind ik er dan weer minder mooi aan.

Overigens ben ik helemaal blij met dit garen. Wat een prachtige glans en wat een mooie diepe kleur. Ik ga er zeker nog vaker iets van breien.

Momenteel heb ik mijn zinnen gezet op de bekende Swallowtail. Ook met Nupps, maar voordat ik daar ben zijn we wel even verder.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…