Doorgaan naar hoofdcontent

Wereldwol update

De wanten vorderen gestaag. De techniek is wel even oefenen dus helemaal strak worden ze niet. Ik beloof een foto als ik er 1 afheb.

Ondertussen gebeurt er weer vanalles aan het Wereldwol-front. Zo bleken de rode Knitkits waar ik toch al een mand of 2 op wacht naar Curacao gestuurd. Sukkels! Voor geografische kennis moet je niet bij Amerikanen zijn. Volgens de laatste berichten komen ze toch echt volgende week hier aan. Ik geloof het bijna....


Wat wel aankwam en wat prachtig is zijn de Haapsalu boeken uit Estland. Een mooie aanvulling op de workshop Estlands kant breien. Er staan meer dan 100 patronen in om zelf je sjaal te ontwerpen. Prachtig gewoon.

Tot 5 december kost het boek 35 euro ipv 45!

Ook een hele lading Kureyon Sock kwam binnen. Met als altijd weer heel mooie Noro-kleuren en nieuwe kleuren. Ook heel geschikt om wanten van te maken lijkt me. Kijk maar eens bij dit patroon:


Maar mijn absolute favoriete garen van dit moment is toch wel Precious van The Natural Dye Studio. Dit is een garen van 100 % zijde, met een prachtige glans en hele mooie diepe kleuren. Na het succes van de Precious Lace heb ik nu ook 4 kleuren van het dikkere zusje ingekocht: Precious 4Ply.
Echt heel erg mooi en zacht. Wat te denken van Precious lace Heather:

Of Silver:

Precious lace is er in 10 kleuren, 4ply voorlopig in 4 kleuren.
Hier vind je een gratis haakpatroon met dit garen.

Genoeg te kiezen dus voor je Kerstmis breiwerkjes!!

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…