Doorgaan naar hoofdcontent

home sweet homeHoe leuk vakantie ook is, ik ben eigenlijk altijd blij om weer thuis te komen. Zo ook dit jaar.

We stonden op een geweldige kemping even boven Bordeaux. Alwaar wij niet zoveel deden: vooral zwemmen en lezen en naar het strand en ook breien!!! Nu we de kinderen niet meer de hele tijd in de gaten moet houden (en ze voor verdrinking, vallen, weglopen, verwalenen de hongerdood moet beschermen) hebben we zowaar tijd om echt te lezen (of te breien). En met echt lezen bedoel ik dus meer dan 1 -2 pagina's. Heerlijk.

Ik heb maar liefst 2 boeken gelezen en breide ik onder andere 2 sokken tegelijk op 1 rondbreinaald (voor alles is een eerste keer).
Inderdaad het is de Firestarter van Yarnissima. Gratis te downloaden via Ravelry.


Op de terugweg bij Rik en Odilia en Tijn en Sen geweest en dat was als altijd weer fantastisch op hun boerderij. Bbalkende ezels, stieren die elkaar imponeren met hun gebrul, schapen, geiten, kippen, katten, konijnen en natuurlijk rok en rol, de 2 varkens.
Op domaine Royeres is er ook een prachtige gite. Echt een aanrader.

En wat heel erg prettig was is dat ik voor de vakantieperiode 2 hulpjes voor de winkel gevonden had. Alle klanten hebben hun bestelling dus gewoon gekregen, zij het met iets meer vertaging dan normaal. En tussendoor hadden de winkelhulpen ook nog tijd gevonden om onze tuin eens flink onder handen te nemen. Dat noem ik nog eens thuiskomen!

En nu weer over tot de orde van de dag. Er staat als altijd van alles op de rol maar daarover later meer!

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…