Doorgaan naar hoofdcontent

wordt verwacht...

Met al deze vrije dagen kom ik werktechnisch behoorlijk wat uren tekort. Gelukkig heb ik geen baas die daar een punt van maakt maar de echte ondernemer (jahaa) krijgt toch wat de kriebels. Ik dus ook.
De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de zomer maanden niet echte breimaanden zijn dus is het wat rustiger in de winkel.
Alhoewel de "echte" die-hard breisters (waaronder ik mezelf ook reken) natuurlijk altijd doorbreien, hittegolf of niet. Ik kan ook eigenlijk niet zonder (bij de Jellinek kliniek noemen ze dat geloof ik verslaving..).


Kortom, hier en daar wat uurtjes tussendoor pakken om de webwinkel bij te werken, voorbeelden te breien, foto's maken, breipakketten maken, miniskeins maken, administratie bijwerken etc.

En niet te vergeten na te denken over nieuwe dingen/plannen voor Wereldwol:

Hier volgt het lijstje voor de komende tijd:

Van het beroemde Fair Trade merk Manos Del Uruguay verwacht ik begin volgende week een zending met Lace (kant)garens. In eerste instantie krijgen we 8 van de 12 kleuren. De resterende 4 kleuren zijn ook besteld maar vanwege de enorme belangstelling zijn deze pas leverbaar vanaf half juli. Wees er dus bij zou ik zeggen. Dit is een echt luxe garen bestaande uit 75% baby Alpaca, 20% zijde en 5% cashmere. Handgeverfd (kettle dyed) door de vrouwen van Manos. Ze komen in bollen van 50 gram, 400 meter per bol. Bovendien horen er ook een groot aantal patronen bij die per stuk te koop zijn voor relatief weinig.In het diepste geheim wordt gewerkt aan een (gratis) patroon exclusief voor Wereldwol voor een kantsjaal met dit garen. Hou het in de gaten, dit wordt echt heel bijzonder van een hele getalenteerde ontwerpster!


Ook volgende week nieuwe sokkengarens en kantgarens van The Natural Dye Studio. Waaronder een heel mooi regenboog geverfd Dazzle sokkengaren.
Amanda van The natural Dye Studio is bezig haar Studio op een hoger plan te trekken. Inmiddels heeft haar man besloten om ook volledig voor NDS te gaan werken om haar daarin te kunnen ondersteunen. Dit jaar gaan ze ook de Amerikaanse markt op. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal verlopen. Haar belevenissen kun je volgen op haar blog

Woensdag 30 juni: Weversmarkt in Hoorn! De eerste keer voor Wereldwol en ik heb er nu al zin in. Het belooft een leuke dag te worden met heel veel standhouders met diverse materialen die allemaal met Textiel te maken hebben.

als er iemand nog een leuke zomermarkt weet hou ik me aanbevolen!

Najaar:

14, 15 en 16 oktober Handwerkbeurs Ahoy
onder driedubbel voorbehoud: Opening Atelier Wereldwol in Leeuwarden (spannend!!)


Redenen genoeg om langs te blijven komen op dit blog en in de winkel. Al was het alleen maar vanwege de SUMMERSALE die ook nog langs komt in juni.

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…