Doorgaan naar hoofdcontent

een eigen winkel


In het vorige blog zei ik het al: ik ga een eigen winkel beginnen. Serieus. Een webwinkel.

Al een hele tijd had ik dat in mijn hoofd. Een aantal jaren terug was de situatie er niet naar (want heeele kleine kinderen). Inmiddels is de jongste naar school en heb ik geen betaalde baan (meer) maar daarvoor in de plaats zeeen van tijd en tomeloze ambitie.
NU is de tijd om het te doen dus.

En wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb! Ook als niemand wat bij me gaat kopen en ik blijf zitten met een zolder vol Rowan en Noro en de prachtigste wol, dan nog is het 't waard geweest (dan heb ik in ieder geval genoeg wol om nog jaren vooruit te kunnen).

Ik geniet van het zelfstandig zijn, ik houd ervan dingen zelf uit te zoeken, pionieren en te puzzelen maar OOOOH wat is het ENG! (wat als er geen klanten komen? wat als , en als dit, wat dan en ooh de crisis?).

En ja, waarom dan een webwinkel en geen "echte" winkel in (bijvoorbeeld) de Kleine Kerkstraat? Dat zou geweldig zijn voor Leeuwarden vind ik. Blijf ik bij, maar het is (bijna) niet te doen voor een starter. Achterop een bierviltje kon ik wel even snel uitrekenen hoeveel bolletjes wol ik moet verkopen om alleen al de huur en vaste lasten te voldoen.
Veul. Heul Veul.
En ik schat de breisters in Leeuwarden e.o. wel hoog in maar zoveel wol....nee.

Iedereen die wil komen kijken en voelen is natuurlijk welkom (op afspraak graag dan kan ik snel wat opruimen op zolder) maar een winkel in de stad zit er voorlopig niet in helaas.

Dus een webwinkel.
En wat voor een! Zij maakte het logo, en ik timmerde samen met hem de shop in elkaar. Zij was vastbesloten de eerste klant te worden en mijn moeder is mijn grootste fan en reclame-maakster.

En binnenkort, heel binnenkort gaat de webshop open. Ik hou jullie op de hoogte!
Een ding kan ik wel vast verklappen: het motto is:
wol uit alle windstreken!


Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…