Doorgaan naar hoofdcontent

Progressie


Er zit progressie in mijn spin-vaardigheden! Kijk dan:Beter toch?
De eerlijkheid gebied me te vertellen dat dit niet de Suffolk-wol uit Frankrijk is maar Swifter uit Sumar. De Swifter is voor een beginner zoals ik toch wat gemakkelijker heb ik gemerkt.
Afgelopen zaterdag heb ik (na een tip van haar) een onderdeel voor het spinnewiel bij Atelier Adrienne in Sumar gehaald. Bovendien verkoopt ze ook spinwol dus....
Aan de keukentafel heeft de zoon des huizes een hele zak witte Swifter voor me gekaard. Wat een service en heel gezellig gekletst bovendien!

Nog meer progressie: vandaag heb ik weer mijn oude vertrouwde rondje Goutum in een (voor mij) normale tijd en tempo gelopen. Tjonge jonge wat ging het vorige week bagger(dat krijg je als je zes weken de boel verslonst). Mijn nieuwe doel is de vier mijl van Groningen op 14 oktober. Over de streeftijd ben ik nog niet uit. Dat moet toch te doen zijn binnen 45 minuten??

En omdat het zo mooi past: een laatste stukje progressie:
Ik heb me over mijn sok-angst heen gezet en ben begonnen aan mijn tweede paar sokken ooit. Wel een maatje 30 hoor, dan zijn ze snel klaar. En ik heb een briefje gemaakt om bij te houden hoeveel pennen etc. zodat ze ook even groot worden. Dit vind ik echt hele leuke sokkenwol voor kinderen van Regia. Vrolijke kleurtjes en nu maar hopen dat de dames ze ook aan willen.....

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk:
en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste)
Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel.
Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed.
Het originele patroon van de poef is van Pickles. Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is.
Dit is heel in het…

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!!
En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft.
Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen.

Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt.

Er is over die angst heen te komen:

Kies een eenvoudig eerste project
Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal.

Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project .

Ishbel kun je he…

cowl of sjaal breien?

Het is er het weer voor: een warme sjaal of cowl (of kol, whatever). In mijn zoektocht naar mooie breipatronen voor een winterse cowl of sjaal in wat dikker garen kwam ik diverse leuke tegen.


LinksbovenHoney Cowl by MadelineTosh,
rechtsboven en linksonder Cupido cowl by Hiroku Fukatsu,

rechtsonder Frosting By Thayer Preece.

Voor meerkleurig garen is het soms moeilijk om een leuk patroon te vinden. De kans op een vlekkerig resultaat of pooling is altijd aanwezig. Een steek die wat meer structuur heeft is dan wel mooi. Een goed voorbeeld daarvind vind ik nog altijd de My So called scarf.
Foto's en patroon van Allison Isaacs ImagiKnit
Al zoekende naar het patroon kon ik het niet zo gemakkelijk vinden op de website van Imagiknit. Ik heb daarom de Nederlandse vertaling van Angelique hieronder gekopieerd. Door Angelique vertaald als: mijn zeg maar sjaal.

Deze sjaal brei je als volgt:
Materiaal:
Naalden 8 mm
2 strengen Manos del Uruguay Wool (123 meter) hier in kleur 113 Wildflowers
Stopnaal…