Beslist geen broddellap:

by - maandag, januari 31, 2011

SnB Fryslan in Elsevier

Elke eerste en derde woensdag van de maand zitten wij bij cafe Wouters te breien en vooral veel te kletsen. Wij zijn daarin niet uniek. In heel Nederland zijn er ruim honderd Stitch en Bitch groepen.
Blijkbaar heeft dit weekblad Elsevier op een spoor gezet en stuurde haar enthousiaste verslaggeefster Karin Sitalsing op ons af. Karin nam contact op en wilde graag een keer langskomen. Tuurlijk kan dat. Inmiddels was ze zelf ook door het brei virus besmet en had al een sjaal op de pennen staan. Ze eindigde met meer steken dan waarmee ze begon waarop wij antwoordden: ha je kunt dus al meerderen en ribbelsteek breien!

Om een lang verhaal kort te maken: Karin kwam langs, met een fotograaf en we hadden echt een volle bak, toch zeker 25 enthousiast breiende vrouwen in het cafe.Aal trok de aandacht met haar 100-paar-sokken-in-1-jaar. Een prestatie van formaat ook al zijn ze niet allemaal voor Roemenie. Ook het jongste boegbeeld Gawy en haar zus komen aan bod in het stuk evenals (een van) de initiatiefneemsters van deze groep: Tijm.
Al met al een leuk positief stuk zonder de oubolligheid erbij te halen zoals je nogal eens ziet. Breien is aards en geeft rust. Als een mantra: twee recht twee averecht. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.
Karin mag blijven !

PS aanstaande woensdag zijn we weer present hoor. Om onze voorjaarsplannetjeste bespreken: WILDBREIEN

You May Also Like

4 reacties

 1. Ja, prachtig geschreven door Karin! En inderdaad: 'slechts' 25 paar waren voor Roemenië; had ze verkeerd begrepen. Ik heb ook veel zin in a.s. woensdag, zó benieuwd wat voor ideeën en op tafel komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hé!
  Op Ravelry waren de meningen verdeeld. Een deel vond de foto's zo oudbollig dat ze daardoor vonden dat het stuk niet gelezen zou worden.
  Ik was er wel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog leuker vind ik:
  Ik lees eigenlijk NOOIT de Elsevier, maar toen ik het op Ravelry genoemd zag staan, ben ik daar zaterdag speciaal de Elsevier voor gaan kopen!
  Ik vond het een heel leuk artikel met leuke foto's erbij.
  Hoop zelf zeer binnenkort naar de Stitch en Bitch hier in Zutphen te gaan...

  Breigroetjes,
  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen

instagram