Sjaal gebreid met Cumulus

by - dinsdag, januari 27, 2015

cladonia cumulus knitting
Ik wilde heel graag weer een sjaal breien met Cumulus ( baby alpaca en zijde, mmmm). Omdat het zo heerlijk zacht en licht is. En ik wilde graag streepjes breien. Ik kwam uit bij de Cladonia sjaal van Through the Loops (Kirsten Kapur). Dit is een half ronde sjaal en dat vond ik ook wel weer eens leuk. Er zit een kleine kantrand aan wat het niet saai maakt. Zelf ben ik namelijk nogal snel verveeld als ik alleen maar recht en averecht en hier en daar een meerderen of mindering mag breien.
Het uitzoeken van de kleuren was nog lastig, er zijn er veel die goed bij elkaar passen maar niet alles werkte even goed. Ik breide eerst wat proefstrepen.
Uiteindelijk koos ik voor teal en water. Ik heb steeds de draad aan de zijkant "meegenomen" zodat ik niet ontelbare draadjes moest afhechten. Dat is best heel netjes geworden.
cladonia3
De rand is is een leuk kantpatroon. Niet te moeilijk en het geeft een extra swing aan het patroon. De gebreide (dubbele) picot rand is vrij los geworden. Ik denk dat dat vooral aan mijn losse hand van breien ligt. Je zou ook een enkele picot kunnen breien om de rand wat strakker te krijgen. Toen ik een stukje gebreid had en het wilde uithalen ging dat natuurlijk niet dus breide ik maar gewoon verder. 
cladonia1
Ik heb de sjaal ook nog opgespannen alhoewel dat met Cumulus niet absoluut noodzakelijk is. Dit garen houdt de vorm uit zichzelf al erg goed vast.
Patroon: Cladonia (Eng. te koop via Ravelry €6.40)
Garen: Cumulus Teal (904) en Water (909). 2 bollen a 25 gram van beide kleuren
Breinaald: 4 mm

You May Also Like

1 reacties

instagram