Over vesten en wanten

by - maandag, november 22, 2010

Het schijnt dat er sneeuw komt. Eind deze week.
Dat komt goed uit want het Mini Manu vest voor Lisa is bijna af. DIt is echt een heel leuk vest om te breien. Veel tricot, maar daar had ik wel even zin in.

Ik heb allerlei technieken geleerd die ik nog niet eerder zo had gebruikt. Je breit van onder af tot aan de armsgaten. Daarna maak je de mouwen en die brei je aan de body. Vervolgens brei je met verkorte toeren de hals in vorm en om het af te maken hele grappige plooien rond de hals.

De afwerking heeft wel wat tijd nodig (en losse rondbreinaalden om al die 500+ steken op te zetten). Rond het hele vest worden de randen afgewerkt met een Icord BindOff. Erg mooi moet ik zeggen.
Kortom: bijna af en nu al tevreden. En voor wie zich afvraagt of de mouwen niet wat lang zijn. Ja inderdaad, mijn kind blijkt erg lange armen te hebben.

En omdat een mens natuurlijk meer dan 1 project op de pennen moet hebben ben ik begonnen aan een paar Noorse Selbu wanten voor mijzelve:

Ik heb nog niet zo vaak meerkleurig breiwerk onder handen gehad dus dit is wel even oefenen. Ik merk dat ik in het begin de meelopende draad toch iets te strak trok waardoor het patroon aan de voorkant wat gaat trekken. Bovendien brei ik op een 20cm rondbreinaald en dat is wel heel handig maar ook even wennen.
Eigenlijk gaat het best snel dus ik hoop ze snel af te kunnen maken.
Voor de eerste sneeuw valt.......

You May Also Like

3 reacties

  1. Wat je de Manu mooi geworden (in die kleur!). je zou 'm bijna voor jezelf breien, gewoon om te voelen hoe lekker het zit!

    Prachtige handschoenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is er een patroon van de handschoenen?

    BeantwoordenVerwijderen

instagram