op kamp

by - zaterdag, juli 17, 2010

Het Kind is op Kamp.
Turnkamp wel te verstaan, een hele week. 6 nachtjes. Zaterdag mogen we haar weer ophalen. Fris gewassen en heerlijk uitgeslapen natuurlijk.....

Na een hoop stress en gedoe in de Grote Vakantie van 2009 heb ik gezworen dat ik het dit jaar anders ging doen.
Op kamp dus. In bijna alle ons omringende landen gaan kinderen een week op kamp. Gewoon omdat dat LEUK, gezellig en nuttig is voor de kinderen en handig voor ouders die GEK worden van 6 weken vakantie.

Maar in dit fijne land word je bijna verketterd als je je kind op kamp stuurt: OOOh een hele week? en ze is nog maar 8 ! Ook gehoord (en dingt mee naar de hoofdprijs): maar jij bent toch gewoon thuis? Jaa maar houdt dat dan meteen in dat ik ook de oppas ben ? nee toch? En bovendien heb ik ook een winkel te runnen.


En verder nergens om, de foto's van het kamp en de verhalen op de site zien er jaloersmakend leuk uit.
Hier staan de dames voor hun tent:Ik wou dat ik op kamp mocht........

You May Also Like

5 reacties

 1. klinkt erg leuk!
  "bij ons" in brabant gaan de kinderen bijna allemaal naar "kindervakantiewerk" (waarom het zo heet, geen idee). is een soort kamp. ze zijn dan de hele week onder de pannen, overnachten niet (behalve oudere kinderen) maar kunnen na het eten meteen naar bed. zelfs kleuters gaan naar kvw, maar dan alleen de ochtenden. erg fijn! voor kinderen EN ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, mijn kind was ook op kamp hoor! Ardennen.
  geen genade.
  Survivallen, huppekéé!
  En vol van verhalen, krassen, uitgeslapen en ervaringen weer thuis.
  Ze heeft het vast geweldig!
  Kan mama ook bijna een keer uitslapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je bent ouder, niet de oppas van je kind!
  Sorry hoor, maar waarom zet je ze op de wereld als ze je blijkbaar in de weg lopen?!
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als kind (ben nu 43) ging ik elk jaar op kamp, eerst met de speeltuinvereniging, later met de padvinderij. En ik vond het een feest!
  En nu gaan mijn kids op kamp, met de atletiek, en ook zij kijken er het hele jaar naar uit.

  Kinderen die op kamp mogen zijn eigenlijk gewoon bevoorrecht t.o.v. kids die nooit op kamp gaan, die missen een hoop :-)

  De reactie over kinderen op de wereld zetten die je in de weg lopen vind ik overigens volledig misplaatst. Kinderen van werkende ouders gaan soms naar de opvang. Maar in ruil daarvoor hebben ze wel ouders die hun kinderen leren dat je in je eigen levensonderhoud moet kunnen voorzien, die leukere ouders zijn omdat ze, naast het feest van ouders mogen zijn ook zorgen dat ze zelf de dingen kunnen blijven doen die ze leuk vinden.
  Laat iedereen toch gewoon in zijn waarde. Als iemand er voor kiest thuisblijfouder te zijn en zich daar gelukkig bij voelt, helemaal goed, maar waarom moet je dan mensen die andere keuzes maken veroordelen?

  BeantwoordenVerwijderen

instagram