donderdag 28 mei 2015

mijn favoriete lace breigaren

Mijn favoriete lace breigaren van dit moment is Gleem lace.  Gleem is een hele mooie draad van wol en zijde en is heel lekker dun. Je kunt met 1 streng van dit lace garen een hele mooie kantsjaal of stola breien. Er waren al veel kleuren beschikbaar maar gelukkig is het assortiment weer uitgebreid en hebben we (eindelijk) ook grijs van Gleem beschikbaar!
en grijs is de meest verkochte kleur in Scrumptious lace. Het zou ook kunnen komen doordat de Muness kantsjaal in deze kleur grijs gebreid is.;)).


Terug naar Gleem lace . Dit is echt het perfecte breigaren om een lace sjaal mee te breien. Naast alle fijne kleuren die er al waren zijn er nu ook twee mooie grijzen aan het assortiment toegevoegd: Dovestone en Slate. Op het plaatje hieronder zie je de verschillen tussen beide. Slate heeft een grijze ondertoon en Dovestone is meer bruin/grijs.
lace yarn gleem

Een andere hele fijne is Crocus. Deze roze gemĂȘleerde draad heeft hier en daar wat blauwe accenten wat het voor mij een topper maakt.
lace yarn crocus

Verder is er nog Pebble Beach. Ook al zo mooi met grijs en bruin. Net alsof je op een keien strandje loopt inderdaad.
gleem pebble beach 614-1
De volgende kleuren zijn misschien iets meer "winters " maar daarom niet minder mooi voor nu.
Lundy Island, een combinatie van licht groen, grijs en bruine tinten. Heel subtiel.
gleem lundy615-1
Ik vind dat ze "in het echt" iets minder groenig is en meer grijs maar dit was een erg lastige kleur om te fotograferen.
En tenslotte Verdegris. Voor de liefhebbers van koper kleuren en groen. Verdegris is de naam van de groene kleur die ontstaat na verwering van koper.
verdegris gleem

Kortom: er is weer genoeg te kiezen in de lace garens deze zomer en winter!
Kijk ook eens bij onze afdeling lace breipatronen. Daar vond je heel veel inspiratie om lace sjaals te breien.!

1 opmerking:

  1. Fijn dat je de beschrijving van het garen geeft , is altijd fijn ervaringen van anderen te horen. Was juist benieuwd naar de gleem lace.

    Grijs is een favo kleur op het moment maar niet de mijne ;)))

    Ik kijk nog even verder hier ((((zwaaiii)))....MM

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers

Zoeken in deze blog