vrijdag 17 april 2015

breinaalden opberger

Ik was al een tijd op zoek naar een nieuwe fabrikant van opberg tassen voor (rond)breinaalden. Rondslingerende breinaalden in een grote tas of in bak zijn een van  mijn grootste ergernissen. Je zoekt een breinaald, je weet zeker dat je er nog een hebt maar waar is dat ding gebleven?  En dan heb je er een gevonden maar dan is niet meer te lezen welke maat het is.. je koopt maar weer een nieuwe en zo heb je opeens 5 x maat 3,5 mm liggen. Herkenbaar?
Goed, een systeem dus waar je je rondbreinaalden naar MAAT kunt opbergen. En weer terugvinden. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn? En ik hoopte op een Europese leverancier.
Het eerste is gelukt, het tweede helaas (nog) niet.
Op de vakbeurs in Keulen ontmoette ik vorig jaar Della van DellaQ. Zij heeft precies de tasjes die ik zocht. In leuke kleuren, van goede kwaliteit en slim gemaakt. Bovendien voldoet dit aan mijn standaard van verantwoord maatschappelijk ondernemen.
Deze tassen worden handgemaakt in Vietnam. Een gedeelte van de opbrengt van deze tassen vloeit direct terug naar de vrouwen op het Vietnamese platteland. Della Q is een samenwerking aangegaan met Vietnam Quilts. Een non-profit organisatie die de vrouwen opleidt in het ambacht van quilten. Hierdoor kunnen zij zelf een inkomen verdienen en zichzelf redden. Ook zorgt  Vietnam Quilts voor ondersteuning van de lokale gemeenschappen door het opzetten van scholen en verstrekken van microkredieten.  DellaQ ondersteunt deze organisatie zowel met materiaal (overgebleven stoffen worden in quilts verwerkt) als met training en scholing.
Della gebruikt 100% zijde en katoen voor haar tassen. Ik heb  uit het enorme aanbod van Della  vier kleuren gekozen: Purple, Seafoam, Ocean en Red.

Interchangeable Needle Case:


De interchangeable needle case is een een opberger voor losse naaldpunten en kabels van jouw verwisselbare breinaalden set.
Ik verkoop heel veel losse naaldpunten van Chiaogoo en vraag me dan altijd af waar deze naalden bewaard worden als je niet een hele set (met mapje) gekocht hebt. Ook de Addi click sets hebben geen ruimte voor uitbreiding met extra naaldpunten. en daar verkoop ik er ook een hele hoop van. En over het  plastic mapje van Knitpro hoeven we het niet te hebben toch? Zo lelijk... Als je je naaldpunten netjes bij elkaar wilt opbergen , en waarschijnlijk heb je wel wat extra naalden en kabels, dan is dit mapje van DellaQ iets voor jou. Er zijn 15 gelabelde vakken vanaf 2.75 mm tot en met 12 mm. Daarnaast zijn er vijf extra vakken voor extra naalden. In de vier onderste vakken kunnen de kabels opgeborgen worden. Je vouwt de case dicht door eerst het flapje omlaag te vouwen en vervolgens de beide zijkanten naar binnen te vouwen en dan dubbel.
Van deze tassen zijn de kleuren Seafoam en Ocean nu direct leverbaar. De andere twee kleuren komen binnenkort in de winkel.
Bekijk hier de video van Della over de Interchangeable Needle CaseTri-fold Circular Needle case


We hebben als eerste de Tri fold Circular Needle case: een opberger voor rondbreinaalden die je in drieën dicht vouwt. Er zijn 13 gelabelde vakken voor breinaalden vanaf 2,75 mm tot en met 10 mm. Hier kunnen ongeveer 2-3 naalden in de kleine maten in en 2 van de dikkere naalden per vakje.  Bovendien zijn er vier extra vakken zonder label waar je extra naalden in kwijt kunt. Hoeveel naalden er precies in passen hangt natuurlijk ook af van de dikte van de naalden en de lengte van de kabels. Aan de voorkant zijn nog twee vakken met een rits om accessoires in op te bergen.  Je vouwt het tasje dicht en sluit het met een strik. Compact en gemakkelijk opbergen!
Van deze tassen komt de kleur Seafoam zeer binnenkort. De andere drie kleuren zijn direct leverbaar.
circular needle case-2

Ik ben benieuwd wat jullie van deze nieuwe tasjes vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Volgers

Zoeken in deze blog