wie houdt er niet van malabrigo?

by - donderdag, februari 05, 2015

silkpaca malabrigo
Follow my blog with Bloglovin
 hebben van een winkel betekent voor mij dat ik altijd en voortdurend op zoek ben. Op zoek naar nieuwe garens, nieuwe patronen, nieuwe materialen etc etc. Soms gaat er iets weg en nog vaker komt er iets bij.  In dit geval Silkpaca van Malabrigo.
Ik ben fan van Malabrigo. De kleuren de materialen, ik hou er van. Een van mijn favorieten is Malabrigo's baby merino lace. Een heel zacht dun draadje dat je  voorzichtig moet behandelen (zie ook het artikel over pillen). Het heeft een mooie lengte en het breit fantastisch. Maar het mooiste vind ik nog de kleuren die ze weten te fabriceren.
Handgeverfd. Tegelijkertijd zit 'm daar ook de kneep. Als je erachter komt dat je te weinig garen hebt mag je in je handjes knijpen als er nog eenzelfde streng voorhanden is. Iedere zending die ik binnen krijg is anders. De ene Arco Iris is de andere niet. Dat is lastig maar tegelijkertijd ook de charme van dit merk.
silkpaca malabrigo
Dit gezegd hebbende koos ik voor uitbreiding met 17 kleuren (er worden nog wat kleuren nageleverd als ze klaar zijn met verven) Silkpaca. Silkpaca is een tweedraads lace garen van 70% baby alpaca en 30% zijde. Dat staat garant voor een mooie glans en een prachtige "drape" zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen. En bovenal is dit heel zacht, en had ik al gezegd dat de kleuren heel mooi diep zijn?
De kleuren hierboven zijn Frank Ochre, Purple Mystery en Teal Feather. Mooi trio toch?
Patroon ideen met silkpaca?
image_medium2-2
De Featherweight cardigan natuurlijk. Het zal je verbazen hoe weinig garen je nodig hebt voor dit vestje. 
Dit is een mooi voorbeeld

Kortom, redenen genoeg om eens een kijkje te nemen bij onze nieuwe aanwinst.

You May Also Like

1 reacties

instagram