Mystery Hat KAL

by - woensdag, november 28, 2012

Soms doe ik wel eens mee met een KAL. De meeste mensen die op Ravelry bekend zijn weten het wel. Een KAL is een Knit A Long evenement. Eigenlijk is het niet meer of minder dan samen aan hetzelfde patroon breien. Je vorderingen fotograferen en delen via de Ravelry groep en er lekker veel over kletsen met elkaar. Het leuke van een KAL is dat je al je vragen in de groep kunt gooien. Er is altijd wel iemand die een antwoord weet.


Een paar weken geleden heb ik me aangemeld bij Mystery Hat KAL van Wooly Wormhead. Bij deze KAL is het dus een verrassing hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Je krijgt van tevoren alleen aanwijzingen over het garen, steekverhouding en naalddikte. En ik was er zeker van dat het een muts zou worden aangezien Woolly alleen maar mutsen ontwerpt.

Ik kan wel een leuke nieuwe muts gebruiken dus meldde ik mij aan en dook in de voorraad. Een van mijn favoriete breigarens bleek precies de juiste steekverhouding te geven: Dazzle sock van The Natural Dye Studio. In de kleur Shiraz, een prachtige roodbruine kleur. Met dit garen heb ik al eens een vest gebreid en het garen houdt zich ook na het vele dragen perfect.

De aanwijzingen van deze Mystery KAL komen in drie delen: de rand:
rondgebreid en vervolgens aan elkaar genaaid.

Daar was ik snel mee klaar en toen was het wachten op de tweede instructie, een week later.
het centrale muts gedeelte:
De rand is dubbelgevouwen en ik heb steken opgenomen langs de bovenrand. Vervolgens het patroon gebreid op een averechte ondergrond.  Bij 17 cm ongeveer begonnen aan de laatste instructie: de kroon.

Voor mij is zo'n KAL de perfecte manier om in relatief korte tijd een project af te maken. Je bent toch nieuwschierig naar de volgende instructie en dus brei je lekker door. Je wilt immers niet al te veel achterop raken.

En dit is het eindresultaat:

Nu alleen nog een knoop zoeken en aan de rand zetten.

Ik heb nog een beetje garen over en ik dacht zelf nog en paar handschoenen erbij te maken.
Het patroon is nu ook "gewoon" te koop bij Woolly Wormhead. Encircle
You May Also Like

0 reacties

instagram