Gratis workshop short row knitting

by - maandag, juni 25, 2012

Laatst kwam ik toevallig terecht op de website van Craftsy.com. Dit is een website waar je lessen kunt volgen in diverse "vakgebieden". Breien, haken, naaien, quilten, spinnen, weven, papierkunst, cakes versieren, tuinieren.
Deze workshops zijn niet gratis. De brei-workshops kosten allemaal rond de 30-40 Dollar.
Ik heb nog geen betaalde lessen gevolgd dus ik kan niet zeggen of het je geld waard is.
Ter promotie kun je nu meedoen met een gratis workshop "Short Rows". Een boeiende techniek met erg veel mogelijkheden, mits je het goed beheerst. Met verkorte toeren (short rows) kun je wat meer vorm (ronding) aan een werkstuk geven, bijvoorbeeld de ronding van een sjaal (de Annis sjaal wordt met verkorte toeren gebreid). Ook bij het breien van truien en vesten komen short rows van pas, met name om de borstpartij wat meer ruimte te geven.

De workshop wordt gegeven door de Ierse Carol Feller, ontwerpster van honderden patronen en bloggend onder de naam Stolen Stiches.

Ik heb inmiddels de eerste les Short rows gevolgd en ik vind het zeer de moeite waard.

Op mijn verlanglijstje staan ook nog de Mastering lace shawls en de Celtic Cables.

Misschien is een online class niet zo leuk en gezellig als in een zaaltje tijdens de evenement maar je leert wel een hoop en in je eigen tijd!
Overigens heeft Craftsy ook een hele community eromheen maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Voorlopig vind ik twitter,facebook, pinterest en Ravelry meer dan genoeg community.

You May Also Like

1 reacties

  1. Een breister uit IJsland waar ik een namiddag mee heb zitten breien heeft een betaalde workshop gevolgd, over cardigan knitting. Ze was zeer enthousiast en is met de opgedane kennis zelf aan het ontwerpen gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen

instagram