Saturday Treat: Pear Drop

by - maandag, april 02, 2012Ik kon het natuurlijk niet laten om toch ook zelf iets moois te breien met een van de nieuwe kleuren Manos Lace.
Het is het model Pear Drop geworden uit het boekje Saturday Treat, 6 scrumptious accessories by Ysolda


Pear Drop is een kleine half ronde shawl. Je begin met het breien van de rand en vervolgens neem je steken op en brei je het middenstuk. Telkens een beetje minderen en enkele toeren met een dubbele omslag voor het decoratieve effect.
Het model staat in 2 maten beschreven. Ik heb de Small gebreid. Wel snel klaar maar ook wel , tja, small (1,15 cm lang en 40 cm "diep"). Minder dan 50 gram Manos Lace in de kleur Rhia groen.
Een leuk snel project en Manos breit natuurlijk geweldig fijn! Het boekje vind je hier.

Saturday treat
Saturday Treat is het resultaat van een samenwerking tussen Ysolda en Fyberspates. Ysolda heeft voor Fyberspates 6 accessoires ontworpen met het garen van Fyberspates.Ik was al begonnen met deze sjaal in Manos Lace toen ik op de Vakbeurs in Keulen Jeni van Fyberspates ontmoette. Ik was erg onder de indruk van de Scrumptious garens van haar. De Scrumptious garens bestaan uit merino (55%) en zijde (45%) en de kleuren stralen je tegemoet. Ysolda heeft speciaal voor Saturday Treat 6 kleuren uitgezocht in diverse diktes. Deze passen dus een op een bij de patronen uit het boekje.
U voelt m al aankomen: die kleuren moest ik natuurlijk bestellen en ik hoop dat ze deze week geleverd worden.


De boeken zijn er al, en binnenkort deze garens dus ook!

You May Also Like

3 reacties

instagram