Sjaaltje in Malabrigo Sock

by - maandag, november 28, 2011

Eindelijk kan ik weer iets laten zien dat werkelijk AF is en geblocked en klaar. Blijven er nog zeker 10 lopende projecten liggen en tel daarbij op alle nieuwe projecten die ik elke week opstart en je krijgt een beeld van mijn manier van werken. Chaotisch en impulsief. Inderdaad allemaal waar.
Maar goed, nu ging het over mijn sjaal Tudor Grace in Malabrigo Sock yarn.

Dit is dus een leuk project voor al die mensen die regelmatig in treinen zitten, wachtkamers bevolken en bij zwemles zitten te wachten. Handig om mee te nemen (klein) en het kantpatroon bestaat maar uit 3 toeren dus die onthou je vrij snel. Het is mij gelukt om het patroon te onthouden en dat zegt wat....Het is een kort sjaaltje: ongeveer 1,20 m lang en 25 cm breed.
Ik gebruikte mijn 3,5 mm breinaalden en Malabrigo Sock in de kleur Abril. Ik heb niet de hele streng gebruikt (80 gram ongeveer) want een gedeelte van dit garen had ik al in een ander project zitten wat ik bij nader inzien weer ga uithalen (dat zeg ik, chaotisch en impulsief waar het breien betreft).
Overigens zou Araucania Botany lace ook een heel mooi garen zijn voor deze sjaal.


Het patroon is van Anne Hanson (Knitspot). Sinds ik in juli een workshop bij haar heb gevolgd ben ik "fan" en heb inmiddels ook een aantal patronen van haar hand in de winkel.

P.s Hebben jullie gezien dat Wereldwol een eigen Faceboek pagina heeft gekregen?

You May Also Like

5 reacties

 1. Fijn om te lezen dat zelfs een professional als jij ook 'impulsief en chaotisch' werkt...ik denk altijd dat anderen het allemaal véél beter doen! :-)
  Wat een prachtige sjaal èn wol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig sjaaltje.
  enne dat chaotische? vind het zo hoed van mensen te lezen dat ze eerst een project afmaken voor ze een andere beginnen. Maar dat is bij mij zeker het geval niet.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk shawltje. Prachtige kleur. En wat betreft die chaotische brei impulsen??? Lekker doorgaan, heb ik ook. Komt allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet "chaotisch" noemen: dat heet 'creatief'!...
  Leuk patroon bij het garen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marijke zei
  Een erg leuk sjaaltje: mooie kleur, mooi patroon. En zo als het spreekwoord zegt: verandering van project doet breien. Of: Wie de UFO niet eert, is de FO niet weerd.

  BeantwoordenVerwijderen

instagram