Knit Swirl!

by - donderdag, oktober 13, 2011


Een tijdje geleden schreef ik al een stukje over het Knit Swirl breiboek. Veel van jullie vroegen mij wanneer het boek bij Wereldwol te koop zou zijn. We moesten even wachten want vanwege grote populariteit was het in herdruk(!). Inmiddels zijn ze er en ik moet zeggen het is een fantastisch boek!

Het principe is eenvoudig. je breit een grote cirkel of ovaal en je mindert steken om in het midden uit te komen. Van daaruit brei je de mouwen. De naad van de mouwen wordt na het blocken gesloten.
Omdat een Swirl jacket geen goede of verkeerde kant heeft brei je een patroon dat van beide kanten mooi is: afwisselend 5 toeren recht breien (tricot steek) en 5 toeren averecht (averechte tricotsteek) breien (als je in het rond breit).

De wol die je voor zo'n project kiest is zeer bepalend voor het eindresultaat. Er staat een heel mooi voorbeeld in met Silk Garden. Door het kleurverloop krijg je een prachtig kleurrijk vest.

Persoonlijk vind ik de fijnere structuren ook erg mooi, een relatief glad garen gecombineerd met een Mohair, bijvoorbeeld Kidsilk Haze.

Mogelijkheden te over.

Kortom: een prachtig boek, interessante constructie die heel veel mogelijkheden geeft.
Alhoewel de Swirl jackets er vrij eenvoudig uitzien vind ik het boek niet zo geschikt voor echt beginnende breisters en als je wat moeite hebt met Engesltalige patronen wordt het ook lastig. Maar voor iedereen die van een uitdaging houdt en niet opziet tegen het breien van 600+ steken per toer is het een geweldig boek. Klik hier voor meer informatie.
Ik ben benieuwd naar alle Swirls die we nog gaan zien.

You May Also Like

7 reacties

 1. Ik heb er laatst eentje aangehad, en al zeg ik het zelf, het stond erg leuk. Maar om er nu eentje te breien, mezelf kennende wordt dat een meerjaren project...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij ziet er schitterend uit, maar voor mij wat te ingewikkeld. Wie weet ooit nog eens, groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, ik kijk niet. (stiekum door de vingers wel, wow, wat een prachtig boek)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gaaf boek!!
  Ik heb hem vanmiddag via de link besteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat een service!! Hij werd vandaag al gebracht!!
  Nu het patroon omzetten in hollandse termen en zien dat ik uit het middenstuk met de mouwen kom? Want dat moet ik eerst nog een paar keer lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @marijke, veel plezier ermee. Laat je even weten hoe het vest geworden is? Ben heel benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk laat ik het weten en ik zal er ook een foto van maken.
  Het was effe wennen, want ik had meer als 15 jaar geen breinaalden meer in de hand gehad.
  Het gaat wel even duren want ik ben nu pas bij de 7e baan, maar ja met bijna 700 steken op de naald gaat het ook niet echt vlug in het begin.

  BeantwoordenVerwijderen

instagram