Kerstbal in Kidsilk Haze

by - dinsdag, september 27, 2011

Toen de hype rond de gebreide kerstballen van Arne en Carlos begon zat ik in Frankrijk waar het 40 graden was. Ik heb er toen niet veel van mee gekregen. Bovendien is kerst niet mijn favoriete tijd van het jaar dus ik denk daar liever nog niet aan in augustus.
Maar toen ik de uitnodiging van Tijm kreeg om deel te nemen aan een kerstballen-brei-workshop in de plaatselijke boekenwinkel moest ik er natuurlijk even eentje uitproberen.
Dat mooie Noorse garen van Arne en Carlos heb ik niet maar al gravend door de bakken kwam ik wel heel veel Kidsilk Haze tegen.
Dus waarom ook niet? Hier mijn eerste en vermoedelijk laatste kerstbal in Kidsilk haze:

En al breiende aan die bal dacht ik weer aan het handige filmpje waarin breien met 2 kleuren wordt uitgelegd. Voor de mensen die de draden steeds in de war hebben: hier het filmpje.

Overigens is de Workshop kerstballen breien vrij toegankelijk in Boekhandel de Tille in Leeuwarden. Aanstaande donderdagavond 29 september vanaf 19.00 uur zit een delegatie van SNB Fryslan klaar om je met je ballen te helpen. Ik ben er ook, met mijn fluffy bal.

You May Also Like

9 reacties

 1. Erg leuk geworden. Waarom de laatstes met KSH, breit het vervelend? Resultaat is erg grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem wel grappig - mooi zelfs op die groene bladerachtergrond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ archangel. De laatste heeft niets met kidsilk van doen. Het breit fantastisch. Ik ben alleen niet zo'n kerstballen breier denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een PRACHTIGE!!!!
  Leuk dat je ook komt! En neem je nog wat reclamespul voor je winkel mee? Zou wel erg leuk zijn.
  Misschien wat we je nog op andere gedachten kunnen laten komen en krijgt Kerst ook voor jou meer glans! Jingle bells, jingle bellss hohohoooooo

  Groetjes van Tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem leuk hoor. Gewoon nog 168 erbij breien en je hebt met kerst de boom vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig en een hele opgave met dat Kidsilk Haze. Ik vind het een prachtig garen, maar mijn ervaring daarmee is niet zo top.
  Het is dat ik morgenavond al iets heb, anders had ik wel een reisje naar Leeuwarden gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zal er ook zijn! Geweldig kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben blij te lezen dat jij ook niet zo dol bent op kerstballen breien...ik zag ook al dat het een hype is, maar ik vind er niet veel aan (*sorry!*). En dat terwijl ik toch dol ben op Kerstmis!
  Ik vind dit roze als kleur trouwens wèl geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

instagram