Doorgaan naar hoofdcontent

Swirl


Af en toe kijk ik op Knitter's Review. Een leuke website waar boeken garens, breinaalden, accessoires en wat dies meer zij besproken worden. Deze week bespreekt men 2 boeken: Little Red in the City van Ysolda (nou daarover kan ik kort zijn: Het komt eraan en dan zal ik zelf een review kunnen geven van het boek).

En het andere boek heet "Knit, Swirl! " van Sandra Mc Iver.
En als we het dan hebben over vesten en truien PASSEND maken aan je lichaam (een thema waar Little Red erg diep op in gaat), is dit boek ook een aanrader denk ik. Dit vest hoef je namelijk niet aan te passen(zegt men). Dit Swirl vest staat iedereen goed (zegt men).
Eerlijk gezegd ben ik altijd wat huiverig voor de grote uit-een-stuk-gebreide-bontgekleurde- gebreide gewaden. Niet mijn stijl zal ik maar zeggen.
Maar dit vest is echt anders voor zover ik het kan bekijken.

Je kan het natuurlijk heel bont maken met felgekleurde zelfstrepende garens maar met de juiste kleuren en materialen krijg brei je een heel chic vest.




Een Swirl jacket is een cirkel of ovaal met aangebreide mouwen. Je zet in het begin dus een oneindige hoeveelheid steken op en breit zo naar het midden toe.
De foto's komen van het weblog van Sandra Mc Iver en Anne Hanson.

En ik begin te geloven dat dit Swirl vest iedereen staat. In een leuk wolletje, met een mooie textuur heb je volgens mij een heerlijk vest. ik ga er een proberen (als ik tijd heb en Cria af is).

Reacties

  1. Oh, dat is ook een leuk vest! Ik heb alleen al zoiets in de kast hangen, dus ik sla over ;) Nou ja, die ik heb, is paars, en zwart is ook mooi... of een mooie grijze... :lol:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig dat swirlvest! En jij hebt er vast mooie wolletjes bij! Ik hou je vorderingen van de Swirl in de gaten :-)

    Groetjes Minie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cool. Nog steeds op een yarndiet, maar ja, boeken en tassen zijn geen wolletjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk: en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste) Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel. Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed. Het originele patroon van de poef is van Pickles . Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is. Dit is

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!! En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft. Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen. Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt. Er is over die angst heen te komen: Kies een eenvoudig eerste project Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal. Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project . Ishbe

Breien: het lezen van telschema's (charts)

Dit artikel is ook te lezen op het Wereldwol-blog. Het lezen van Engelstalige patronen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het leren van de Engelse breitermen kost even tijd en ook de manier van opschrijven van de instructies is soms wat anders dan in Nederlandstalige patronen. Toch loont het om Engelse breipatronen te leren lezen en te begrijpen, al was het alleen maar vanwege de hoeveelheid aan Engelstalige patronen die er beschikbaar zijn.  Hier  kun je een overzicht vinden van Engelse breitermen, afkortingen en de Nederlandse vertaling ervan. Charts In veel patronen vind je naast de uitgeschreven instructies ook telschema's (charts). Deze charts zijn bedoeld als hulpmiddel bij het breien. Op schematische wijze wordt het patroon weergegeven.  Er zijn ook patronen die alleen charts geven en geen uitgeschreven "rij-tot-rij instructie". Uit gesprekken met klanten is mij gebleken dat niet iedereen thuis is in het lezen van charts. In dit artikel probeer ik ui