Doorgaan naar hoofdcontent

Personeel

Ja mensen, het gaat zo ontzettend goed met Wereldwol dat ik personeel heb moeten aannemen.
Ze zijn met z'n tweeën en ik mag ze ook als voetveeg gebruiken. Vinden ze helemaal niet erg. Verder zijn ze natuurlijk heel goed in hun werk: stilstaan en vooral niks doen.




Hier staan ze te niksen met de Firestarter sokken aan de voeten gebreid door de baas zelf in het onvolprezen Dazzle Sock van The Natural Dye Studio in de kleur Regenboog.
De baas zelf is behoorlijk trots op dit resultaat, 2 sokken op 1 rondbreinaald: afgemaakt en ze passen! Ze passen!!!

Reacties

  1. wat een misleidende titel;-)
    Ik wilde bijna al een sollicitatiebrief schrijven!
    Mooie sokken!
    groetjes, Aafke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Errug mooi! Heeeel anders dan die van mij, maar dan ook in een hele andere soort sokkenwol. Super, geniet ervan! (Ik heb ze elke avond lekker aan op de bank...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Marijke zei
    Mooi hoor. Ondanks het vrij drukke garen, komt het patroontje toch prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. indrukwekkend! weet niet of ik me daar aan zou durven wagen, maar als ik ze zo zie, krijg ik wel de neiging om het (een keer) te proberen! mooi fotomodel ook! succes met de voorbereidingen voor de handwerkbeurs, heb er al veel zin in!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie sokken!!! Hihi, je personeel is wel wat stijfjes hoor, hou je de CAO in de gaten, voor je het weten staken ze!

    Groetjes
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed joh!! Zie wel dat je het kunt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat knap 2 tegelijk, wil ik ook kunnen maar tot nu toe nog niet gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Stilstaan en niks doen, hmmmm klinkt als een baantje voor mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hierbij nodig ik mijzelf uit voor een sollicitatiegesprek. Ik supergoed in het spontaan niets doen, en ben gedreven in het voetveeg zijn.

    Oh, wat een prachtige blog heb je geschreven.
    Stiekum kan ik helemaal niet stil zitten, niet nu ik noro in mijn handen heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zijn mooi zeg! Mooie kleuren, en ik ben onder de indruk van het patroon!

    Heb je ze ook in een hardloopversie?!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk: en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste) Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel. Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed. Het originele patroon van de poef is van Pickles . Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is. Dit is

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!! En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft. Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen. Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt. Er is over die angst heen te komen: Kies een eenvoudig eerste project Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal. Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project . Ishbe

Breien: het lezen van telschema's (charts)

Dit artikel is ook te lezen op het Wereldwol-blog. Het lezen van Engelstalige patronen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het leren van de Engelse breitermen kost even tijd en ook de manier van opschrijven van de instructies is soms wat anders dan in Nederlandstalige patronen. Toch loont het om Engelse breipatronen te leren lezen en te begrijpen, al was het alleen maar vanwege de hoeveelheid aan Engelstalige patronen die er beschikbaar zijn.  Hier  kun je een overzicht vinden van Engelse breitermen, afkortingen en de Nederlandse vertaling ervan. Charts In veel patronen vind je naast de uitgeschreven instructies ook telschema's (charts). Deze charts zijn bedoeld als hulpmiddel bij het breien. Op schematische wijze wordt het patroon weergegeven.  Er zijn ook patronen die alleen charts geven en geen uitgeschreven "rij-tot-rij instructie". Uit gesprekken met klanten is mij gebleken dat niet iedereen thuis is in het lezen van charts. In dit artikel probeer ik ui