Doorgaan naar hoofdcontent

op kamp

Het Kind is op Kamp.
Turnkamp wel te verstaan, een hele week. 6 nachtjes. Zaterdag mogen we haar weer ophalen. Fris gewassen en heerlijk uitgeslapen natuurlijk.....

Na een hoop stress en gedoe in de Grote Vakantie van 2009 heb ik gezworen dat ik het dit jaar anders ging doen.
Op kamp dus. In bijna alle ons omringende landen gaan kinderen een week op kamp. Gewoon omdat dat LEUK, gezellig en nuttig is voor de kinderen en handig voor ouders die GEK worden van 6 weken vakantie.

Maar in dit fijne land word je bijna verketterd als je je kind op kamp stuurt: OOOh een hele week? en ze is nog maar 8 ! Ook gehoord (en dingt mee naar de hoofdprijs): maar jij bent toch gewoon thuis? Jaa maar houdt dat dan meteen in dat ik ook de oppas ben ? nee toch? En bovendien heb ik ook een winkel te runnen.


En verder nergens om, de foto's van het kamp en de verhalen op de site zien er jaloersmakend leuk uit.
Hier staan de dames voor hun tent:



Ik wou dat ik op kamp mocht........

Reacties

  1. klinkt erg leuk!
    "bij ons" in brabant gaan de kinderen bijna allemaal naar "kindervakantiewerk" (waarom het zo heet, geen idee). is een soort kamp. ze zijn dan de hele week onder de pannen, overnachten niet (behalve oudere kinderen) maar kunnen na het eten meteen naar bed. zelfs kleuters gaan naar kvw, maar dan alleen de ochtenden. erg fijn! voor kinderen EN ouders!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, mijn kind was ook op kamp hoor! Ardennen.
    geen genade.
    Survivallen, huppekéé!
    En vol van verhalen, krassen, uitgeslapen en ervaringen weer thuis.
    Ze heeft het vast geweldig!
    Kan mama ook bijna een keer uitslapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je bent ouder, niet de oppas van je kind!
    Sorry hoor, maar waarom zet je ze op de wereld als ze je blijkbaar in de weg lopen?!
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als kind (ben nu 43) ging ik elk jaar op kamp, eerst met de speeltuinvereniging, later met de padvinderij. En ik vond het een feest!
    En nu gaan mijn kids op kamp, met de atletiek, en ook zij kijken er het hele jaar naar uit.

    Kinderen die op kamp mogen zijn eigenlijk gewoon bevoorrecht t.o.v. kids die nooit op kamp gaan, die missen een hoop :-)

    De reactie over kinderen op de wereld zetten die je in de weg lopen vind ik overigens volledig misplaatst. Kinderen van werkende ouders gaan soms naar de opvang. Maar in ruil daarvoor hebben ze wel ouders die hun kinderen leren dat je in je eigen levensonderhoud moet kunnen voorzien, die leukere ouders zijn omdat ze, naast het feest van ouders mogen zijn ook zorgen dat ze zelf de dingen kunnen blijven doen die ze leuk vinden.
    Laat iedereen toch gewoon in zijn waarde. Als iemand er voor kiest thuisblijfouder te zijn en zich daar gelukkig bij voelt, helemaal goed, maar waarom moet je dan mensen die andere keuzes maken veroordelen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk: en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste) Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel. Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed. Het originele patroon van de poef is van Pickles . Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is. Dit is

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!! En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft. Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen. Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt. Er is over die angst heen te komen: Kies een eenvoudig eerste project Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal. Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project . Ishbe

Breien: het lezen van telschema's (charts)

Dit artikel is ook te lezen op het Wereldwol-blog. Het lezen van Engelstalige patronen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het leren van de Engelse breitermen kost even tijd en ook de manier van opschrijven van de instructies is soms wat anders dan in Nederlandstalige patronen. Toch loont het om Engelse breipatronen te leren lezen en te begrijpen, al was het alleen maar vanwege de hoeveelheid aan Engelstalige patronen die er beschikbaar zijn.  Hier  kun je een overzicht vinden van Engelse breitermen, afkortingen en de Nederlandse vertaling ervan. Charts In veel patronen vind je naast de uitgeschreven instructies ook telschema's (charts). Deze charts zijn bedoeld als hulpmiddel bij het breien. Op schematische wijze wordt het patroon weergegeven.  Er zijn ook patronen die alleen charts geven en geen uitgeschreven "rij-tot-rij instructie". Uit gesprekken met klanten is mij gebleken dat niet iedereen thuis is in het lezen van charts. In dit artikel probeer ik ui