verwend

by - maandag, juni 07, 2010

Ik ben weer verwend. Gisteren was ik jarig. En dat was gezellig en ook WARM.

Verder nog hele mooie en lieve kadootjes en tekeningen gekregen.

Ik heb van mijn ouders 2 boeken gekregen: Knitted lace of Estonia van Nancy Bush en eentje over zelf verven van garens.
Gisteravond natuurlijk snel begonnen met oefenen van die vermaledijde Nupps. Ik was al een heel eind en toen zag ik pas dat er allemaal lussen aan de Nupps hingen. Er is iets niet goed gegaan met het p7tog denk ik. Dat is ook wel een lastige hoor!!! Ik denk dat ik er maar een haaknaaldje bij pak, dat wil vast beter. Ik ben zo blij met dit boek! prachtige patronen en heel duidelijke uitleg over de technieken.Komende tijd wil ik zelf wat garens gaan verven en daar kan ik het andere boek goed bij gebruiken. Heel duidelijk en eenvoudig wordt je uitgelegd hoe moet verven. Beetje kleurenleer erbij. Helemaal goed dat boek.
Het bruine garen van de foto hierboven heb ik laatst geverfd en ik ben niet ontevreden. Dit garen is ook erg mooi trouwens, zijde en merino in een 2-ply Lace dikte. Het houdt de mooie glans, ook na het verven. Hier ga je meer van horen (Wereldwol-technisch gesproken dan he?)

En verder..........
Taddaaa: Inmiddels 70 squares gehaakt en nu mogen ze aan elkaar. Allemaal in de "goede" volgorde op tafel gelegd en een foto genomen voor het geval dat...

PS. De belangstelling voor de workshop Estlands Kant in het najaar is groot! Dat merkte ik onder andere bij de SNB Fryslan avond afgelopen woensdag. Als je je nu aanmeldt ben je in ieder geval zeker van een plekje, aangezien de capaciteit beperkt is. Wil je ook meedoen en deze Estlandse technieken leren? Stuur dan een email naar info@ wereldwol.nl of schrijf hieronder een reactie met je naam en email.

You May Also Like

5 reacties

 1. Van Harte Gefeliciteerd nog!!!
  Fijn dat je zo verwend bent.
  Daarom miste ik je bij de marathon van Leeuwarden, je moest taart eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en wat een prachtige boeken heb je gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Lekker verwend en meteen nieuwe inspiratie voor een nieuwe sjaal! Als je de slag te pakken hebt met de nupps hoef je niet meer met een haaknaaldje hoor! Je moet hem vrij ruim opzetten, trek maar aan de draad en ruim omslaan.
  Nupps hebben wel een beetje rek nodig, met zijde is een ramp...

  Oh, die gehaakte vierkantjes zijn práchtig!! Ontzettend mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog van harte gefeliciteerd. Je bent inderdaad verwend.

  Die nubs komen vast wel aan de orde in de workshop van de Dutch Knitters.

  Je squares vind ik prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo heb ik ook gepuzzeld met mijn Anna-plaid :-)

  BeantwoordenVerwijderen

instagram