tijdvertwittering

by - dinsdag, juni 01, 2010

Voor iedereen die zich afvraagt: Breit dat mens eigenlijk nog of zit ze haar tijd te vertwitteren en te webshoppen heb ik nieuws:
Ik brei nog. Natuurlijk wel. Alleen niet zo snel. maar wel leuk:

Dit is Alyssum, een driehoekige sjaal uit 1 bolletje Silk Garden Sock. Een ontwerp van Marleen van der Vorst van Dutch Knitting Design. Leuk patroon, mooi garen. Zelfs mij lukte het om het uit 1 bolletje te doen en ik brei echt los. Alleen nog even blocken en klaar.

Verder ben ik bezig aan Que Sera uit Knitty Zomer.

Tja wat zal ik er van zeggen... Het duurt lang want het eerste stuk brei je beide voorpanden en het rugpand aan elkaar (163 st). Bovendien is het een kantpatroon wat ook niet heel snel gaat natuurlijk en tenslotte: in Summer Tweed van Rowan. Dat garen is geen allemansvriend, laten we het daar maar op houden. Het draagt heerlijk weet ik uit ervaring maar het breien vind ik minder.
kortom, ik moet wel even doorzetten.....

O ja, nog even naar aanleiding van het vorige logje: Ik ga geen breiwinkel beginnen in Leeuwarden. Het zou wel leuk zijn, heel leuk zelfs maar dat ga ik voorlopig niet doen. Ik denk meer aan een atelier aan huis voor (brei)workshops met daarbij een magazijn dat op gezette tijden open is. Allemaal nog onder voorbehoud natuurlijk.

Over workshops gesproken: ik ben heel blij dat ik heb kunnen regelen dat The Dutch Knitters Carla en Hilly in het najaar naar Leeuwarden komen voor de workshop Estlands kant!!!. De datum is nog niet bekend maar wie mee wil doen kan zich alvast bij mij opgeven!!!! Hier kun je de inhoud van de workshop bekijken. Dat wordt leuk!!

You May Also Like

5 reacties

 1. Mooie plannen heb je zeg!!
  EN ook fijn dat je naast alle drukte nog toe komt om zelf te breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fantastisch dat je dat regelt hier in leeuwarden. Ik blijf je volgen! ben zeer benieuwd naar de inhoud van de cursus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heule mooie shawl! Heb r gisteren zelf (eindelijk) ook 1 afgemaakt; gehaakt welliswaar, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geweldig! dutch knitters in fryslan.

  De sjaal en het ontwerp is harstikke leuk; mooi contrast en samenwerking tussen patroon en kleuren.

  en doorzetten met de summer tweed; je kan het!

  BeantwoordenVerwijderen

instagram