haak-a-long

by - dinsdag, april 20, 2010


De laatste tijd vind ik haken steeds leuker. Het voelt een beetje alsof ik er "sorry" bij moet zeggen maar dat slaat natuurlijk nergens op (toch?).

Ik ben vooral dol op kleurig haakwerk zoals dat van Attic24. Momenteel ben ik druk aan bezig met een baby dekentje(ca 80 vierkantjes, oef!).
Ik houd ook van de haaksels van Amanda van The Natural Dye Studio. Deze laatste heeft er een "personal crusade" van gemaakt om haken weer sexy te maken. En dat doet zij op haar geheel eigen wijze natuurlijk. En ik moet zeggen, dat lukt heeel aardig. Het haakpakket voor de LULA-sjaal was op vrijdag al uitverkocht in Zwolle. Ik ben dus niet de enige die van de kleurtjes houdt!

Nieuw in de Wereldwol-shop is dit haakpatroon van Amanda in Angel sock (of voor ieder ander 4ply garen dat je leuk vindt).
CASSIA
Cassia is een Moebius sjaal. Dat houdt in dat de uiteinden van de sjaal "gedraaid" aan elkaar gezet worden. Cassia is echt niet moeilijk om te haken en een lekker snel project (en daar hou ik van).
Beide haakpatronen zijn los te koop en als onderdeel van een haakpakket (patroon+ wol)

En als je bijvoorbeeld een pakketje miniskeins (5 ministrengetjes sokkenwol) hebt gekocht en nog niet weet wat er van wilt maken (haken) heb ik hier een tip:
De English Country Garden CAL(Crochet A Long)- group op Ravelry. Amanda stelt iedere maand een gratis haakpatroon van een bloem beschikbaar, geinspireerd op de English Country Garden.
Dit is Jonquil


En voor de andere bloemen moet je zelf gaan kijken (nog een goede reden om lid van Ravelry te worden als je dat nog niet gedaan had).

You May Also Like

5 reacties

 1. Sorry zeggen omdat je haakt?? Het moet niet gekker worden : )
  Ik haak ook best veel en vind het zalig!
  Zit net weer tussen allerlei kleuren garentjes om een nieuw ideetje uit te proberen.
  Dus............voel je niet a lonely hooker, ik hook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haken is leuk; maar gebeurt te weinig (bij mij...)Ik wil iedere keer wel beginnen, maar het komt er niet van.
  Het is vaak wel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haken is prachtig. Ik neem me steeds voor om het eens goed te gaan leren (kan het wel maar heb het te weinig gedaan om het echt goed te kunnen). Je hoeft zeker geen sorry te zeggen hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lonely Hookers versus Happy Hookers? ;)
  Ik vind ook dat je je niet moet schamen voor je haakwerkjes. Als er toch iets leuk en hip is...!
  En lekker snel klaar, zo'n vierkantje.
  Moet je er natuurlijk geen 80 (!) in je agenda hebben staan...

  BeantwoordenVerwijderen

instagram