Winter dipje

by - maandag, januari 25, 2010

Was het 't slaapgebrek of toch die (bescheiden) kater? Waren het de afgedraaide kinderen die nogal vervelend waren of was het toch de sneeuw die alweer viel en die me ineens heeeeeel erg deed verlangen naar de lente? Was het 't Noro vestje voor Nora dat nu toch weer te klein blijkt te zijn? Of is het toch het "To Do lijstje" voor de Handwerkbeurs dat steeds maar langer wordt?

Ik weet niet wat het het was maar het feit is dat ik gisteren de ergste winter dip sinds tijden doormaakte. En vanochtend was het nog steeds niet echt over eigenlijk. Raar he, dat je niet meer van de sneeuw kunt genieten en alleen maar denkt: hoe moet dat morgenvroeg als de kinderen naar school moeten ? Het antwoord was simpel:lopend met de slee. Ook niks mis mee. En dat compenseert dan weer een beetje voor mijn niet-hardlopen de afgelopen weken.

Was er dan niet leuks gister? Toch wel. Een oud-collega van Peter heeft vorige week zijn (2e) Haitiaanse zoon uit Eindhoven kunnen ophalen. Door de aardbeving is hij is vervroegd naar Nederland gekomen en dat was natuurlijk fantastisch nieuws.
Ander leuk nieuws (van een geheel andere orde weliswaar)is dat mijn sjaal Bitterroot in Abuelita's Baby Merino Lace af is en die is wel goed geworden. Ik denk dat ik het maar bij sjaals en mutsen houd. Die passen tenminste.
En zo ziet een winterdipje eruit op maandagmorgen

You May Also Like

4 reacties

 1. hoi marieke,
  je bent niet de enige hoor! hier ligt dan nauwelijks sneeuw (tilburg), maar is het zwaarbewolkt en grijs weer. en de lente is nog zoooo ver weg...
  mijn tip: gun jezelf een dag vrij, doe helemaal niets (behalve het noodzakelijke) waar je geen zin in hebt. even een dagje niks, ik knap daar meestal wel van op, en met de handwerkbeurs komt het vast wel goed!
  succes! groetjes vanuit het donkere zuiden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeannette(breit Ravelry)25 januari 2010 om 12:31

  Hallo Marieke,
  het komt vast uiteindelijk helemaal goed met die beurs, is de stress van een 1e x ! Ik kijk er naar uit je mooie wolletjes te kunnen zien.
  Je sjaal is prachtig geworden, en bij mij mislukt er ook altijd van alles. "Het gaat om het (leer)proces!" roep ik altijd.
  Hartelijk groet vanuit de ook grijze Betuwe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen hé, die winterblues en het was ook nog maandag!
  Sterkte er mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt ooit (maar het kan mij ook niet snel genoeg gaan) wel weer eens lente, maar zucht , inderdaad ik voel met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen

instagram