Vest voor Nora

by - zaterdag, december 12, 2009

Deze week ben ik begonnen aan een vestje voor Nora. Ze mocht er zelf een aanwijzen uit het Noro MiniKnits boek. Heel veel leuke kleurtjes in dat boek dus dat was niet zo moeilijk.

Deze moet het worden:

Model 24 in Noro Silk Garden Sock.
Ik ben er inmiddels aan begonnen maar dat heeft nog wel wat hoofdbrekens gekost. Het patroon schrijft een steekverhouding van 29 steken met pen 3 in tricot steek voor. Maar zelfs met pennen 2,5 kom ik niet verder dan 23 steken!! En ik weiger een hele trui te breien op pen 2,5. Doe ik gewoon niet.
Dus reken, reken, reken . Breipennen 3 erbij gepakt, kleinste maat gekozen maar voor de lengte toch maar de derde maat genomen en veel en vaak nameten.

Zo ziet het er nu uit:
2 voorpanden, lijken klein maar er komt nog een aangebreide boord aan:


rugpand
Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen, op de vestjes voor Nora rust voorlopig nog niet zoveel zegen.
Is die steekverhouding een bekend "dingetje" van silk garden sock?

You May Also Like

2 reacties

  1. O, als ik toch eens kon breien (lees: geduld had) Wat een leuke kleuren zitten er in die wol. Ik denk dat het heel erg mooi wordt!
    En ook fijn dat Nora aankomend winter haar slurfje lekker warm kan houden! (foto voorpanden)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk vestje gekozen. Ook met andere Noro garens heb ik dat de aangegeven stekenverhouding nooit klopt met de mijne. Terwijl ik met andere merken garens eigenlijk altijd precies volgens patroon kan breien. Lastig, heel lastig. Maar de mooie kleuren maken al het gereken en gedoe helemaal waard.

    BeantwoordenVerwijderen

instagram