Doorgaan naar hoofdcontent

een eigen winkel


In het vorige blog zei ik het al: ik ga een eigen winkel beginnen. Serieus. Een webwinkel.

Al een hele tijd had ik dat in mijn hoofd. Een aantal jaren terug was de situatie er niet naar (want heeele kleine kinderen). Inmiddels is de jongste naar school en heb ik geen betaalde baan (meer) maar daarvoor in de plaats zeeen van tijd en tomeloze ambitie.
NU is de tijd om het te doen dus.

En wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb! Ook als niemand wat bij me gaat kopen en ik blijf zitten met een zolder vol Rowan en Noro en de prachtigste wol, dan nog is het 't waard geweest (dan heb ik in ieder geval genoeg wol om nog jaren vooruit te kunnen).

Ik geniet van het zelfstandig zijn, ik houd ervan dingen zelf uit te zoeken, pionieren en te puzzelen maar OOOOH wat is het ENG! (wat als er geen klanten komen? wat als , en als dit, wat dan en ooh de crisis?).

En ja, waarom dan een webwinkel en geen "echte" winkel in (bijvoorbeeld) de Kleine Kerkstraat? Dat zou geweldig zijn voor Leeuwarden vind ik. Blijf ik bij, maar het is (bijna) niet te doen voor een starter. Achterop een bierviltje kon ik wel even snel uitrekenen hoeveel bolletjes wol ik moet verkopen om alleen al de huur en vaste lasten te voldoen.
Veul. Heul Veul.
En ik schat de breisters in Leeuwarden e.o. wel hoog in maar zoveel wol....nee.

Iedereen die wil komen kijken en voelen is natuurlijk welkom (op afspraak graag dan kan ik snel wat opruimen op zolder) maar een winkel in de stad zit er voorlopig niet in helaas.

Dus een webwinkel.
En wat voor een! Zij maakte het logo, en ik timmerde samen met hem de shop in elkaar. Zij was vastbesloten de eerste klant te worden en mijn moeder is mijn grootste fan en reclame-maakster.

En binnenkort, heel binnenkort gaat de webshop open. Ik hou jullie op de hoogte!
Een ding kan ik wel vast verklappen: het motto is:
wol uit alle windstreken!


Reacties

  1. ZIJ zegt: Jahoe!!! Eindelijk gaat het dan gebeuren! én Zij vond het heel fijn om voor jou aan de slag te gaan! Snel door met de rest, zou ik bijna zeggen. Want ik voel aan mijn water: het wordt een succes!
    xx!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat spannend zeg!!! Ennuh, zo'n winkeltje, best leuk, maar idd... duuuuuur.... We wachten af!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cool!
    Er zijn natuurlijk nooit genoeg wolwinkels :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel veel succes! en... waar een wil is is een weg! ik loop al enige tijd met soortgelijke plannen, misschien kunnen we in de toekomst een wolwinkel-keten beginnen, jij een echt filiaal in leeuwarden en ik in tilburg, maar eerst maar eens op het web! ga ervoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Issie er bijna? Kan niet wachten om manlief te linken waar hij mijn verjaardagcadeautje kan bestellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Winkelpanden zijn inderdaad crimineel duur en met een zolder vol mooie wol is ook niks mis - gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met je startende webwinkel, spannend hoor. Ik wens je ieder geval succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik weet zeker dat het een succes wordt en met jouw enthousiasme komt het zeker goed.Heel veel succes marieke en ik blijf reclame maken.
    Liefs ma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Marieke,

    Ik heb je site gevonden, errug leuk! Gefeliciteerd en veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pi Pa Poef!

Jaaaah de poef is af. Het was steeds te donker om een foto te nemen maar vandaag kon het eindelijk: en ik moet zeggen: ik ben er super tevreden over. Het breien van de verkorte toeren heeft goed uitgepakt (toen ik eenmaal door had hoe het moest tenminste) Je ziet dat de bovenkant heel mooi gesloten is zonder plooien of bobbels. Het dichtmaken van de poef ging dan ook vrij soepel. Om te leren hoe je short rows breit heb ik dit filmpje van Cat Bordhi ettelijke keren bekeken. (vooral de uitleg over de dames die naar de kapper zijn geweest omdat ze naar de opera gaan en daarom hun haar niet in de war willen hebben bij het afdoen van een ketting blijft je bij..). Neem er wel even de tijd voor, het is een vrij lang filmpje maar ik vind het verhelderend. Cat Bordhi breit in tricotsteek maar ook in ribbelsteek voor de poef werkt deze methode goed. Het originele patroon van de poef is van Pickles . Dat is een eenvoudig patroon, namelijk: brei alle steken recht totdat het garen op is. Dit is

Lace breien of Ajour

Vorige week zei iemand tegen mij: jij hebt het steeds over lace breien, maar dat is gewoon ajour!! En gelijk had ze. Door te praten over lace breien dacht zij dat dat iets nieuws en iets moeilijks was maar het bleek gewoon ajour te zijn. Iets wat ze al lang onder de knie heeft. Grappig hoe je door alle (Engelstalige) invloeden van internet, waaronder Ravelry, ook je taalgebruik gaat aanpassen. Hoe je het ook noemt, kantbreien is onverminderd populair. Veel mensen vinden het best eng om er aan te beginnen omdat het er moeilijk uit ziet. Of omdat je van dat dunne garen gebruikt. Er is over die angst heen te komen: Kies een eenvoudig eerste project Er zijn diverse mooie patronen die niet erg moeilijk te breien zijn maar die wel een verbluffend resultaat geven. Een eenvoudig (en gratis) patroon is bijvoorbeeld de Mirabelle sjaal. Iets moeilijker (en in het Engels) maar toch geschikt voor een beginner is de Ishbel sjaal van Ysolda. Dit was ook mijn eerste lace project . Ishbe

Breien: het lezen van telschema's (charts)

Dit artikel is ook te lezen op het Wereldwol-blog. Het lezen van Engelstalige patronen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Het leren van de Engelse breitermen kost even tijd en ook de manier van opschrijven van de instructies is soms wat anders dan in Nederlandstalige patronen. Toch loont het om Engelse breipatronen te leren lezen en te begrijpen, al was het alleen maar vanwege de hoeveelheid aan Engelstalige patronen die er beschikbaar zijn.  Hier  kun je een overzicht vinden van Engelse breitermen, afkortingen en de Nederlandse vertaling ervan. Charts In veel patronen vind je naast de uitgeschreven instructies ook telschema's (charts). Deze charts zijn bedoeld als hulpmiddel bij het breien. Op schematische wijze wordt het patroon weergegeven.  Er zijn ook patronen die alleen charts geven en geen uitgeschreven "rij-tot-rij instructie". Uit gesprekken met klanten is mij gebleken dat niet iedereen thuis is in het lezen van charts. In dit artikel probeer ik ui