een eigen winkel

by - maandag, november 02, 2009


In het vorige blog zei ik het al: ik ga een eigen winkel beginnen. Serieus. Een webwinkel.

Al een hele tijd had ik dat in mijn hoofd. Een aantal jaren terug was de situatie er niet naar (want heeele kleine kinderen). Inmiddels is de jongste naar school en heb ik geen betaalde baan (meer) maar daarvoor in de plaats zeeen van tijd en tomeloze ambitie.
NU is de tijd om het te doen dus.

En wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb! Ook als niemand wat bij me gaat kopen en ik blijf zitten met een zolder vol Rowan en Noro en de prachtigste wol, dan nog is het 't waard geweest (dan heb ik in ieder geval genoeg wol om nog jaren vooruit te kunnen).

Ik geniet van het zelfstandig zijn, ik houd ervan dingen zelf uit te zoeken, pionieren en te puzzelen maar OOOOH wat is het ENG! (wat als er geen klanten komen? wat als , en als dit, wat dan en ooh de crisis?).

En ja, waarom dan een webwinkel en geen "echte" winkel in (bijvoorbeeld) de Kleine Kerkstraat? Dat zou geweldig zijn voor Leeuwarden vind ik. Blijf ik bij, maar het is (bijna) niet te doen voor een starter. Achterop een bierviltje kon ik wel even snel uitrekenen hoeveel bolletjes wol ik moet verkopen om alleen al de huur en vaste lasten te voldoen.
Veul. Heul Veul.
En ik schat de breisters in Leeuwarden e.o. wel hoog in maar zoveel wol....nee.

Iedereen die wil komen kijken en voelen is natuurlijk welkom (op afspraak graag dan kan ik snel wat opruimen op zolder) maar een winkel in de stad zit er voorlopig niet in helaas.

Dus een webwinkel.
En wat voor een! Zij maakte het logo, en ik timmerde samen met hem de shop in elkaar. Zij was vastbesloten de eerste klant te worden en mijn moeder is mijn grootste fan en reclame-maakster.

En binnenkort, heel binnenkort gaat de webshop open. Ik hou jullie op de hoogte!
Een ding kan ik wel vast verklappen: het motto is:
wol uit alle windstreken!


You May Also Like

9 reacties

 1. ZIJ zegt: Jahoe!!! Eindelijk gaat het dan gebeuren! én Zij vond het heel fijn om voor jou aan de slag te gaan! Snel door met de rest, zou ik bijna zeggen. Want ik voel aan mijn water: het wordt een succes!
  xx!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat spannend zeg!!! Ennuh, zo'n winkeltje, best leuk, maar idd... duuuuuur.... We wachten af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cool!
  Er zijn natuurlijk nooit genoeg wolwinkels :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel veel succes! en... waar een wil is is een weg! ik loop al enige tijd met soortgelijke plannen, misschien kunnen we in de toekomst een wolwinkel-keten beginnen, jij een echt filiaal in leeuwarden en ik in tilburg, maar eerst maar eens op het web! ga ervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Issie er bijna? Kan niet wachten om manlief te linken waar hij mijn verjaardagcadeautje kan bestellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Winkelpanden zijn inderdaad crimineel duur en met een zolder vol mooie wol is ook niks mis - gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je startende webwinkel, spannend hoor. Ik wens je ieder geval succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet zeker dat het een succes wordt en met jouw enthousiasme komt het zeker goed.Heel veel succes marieke en ik blijf reclame maken.
  Liefs ma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marieke,

  Ik heb je site gevonden, errug leuk! Gefeliciteerd en veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

instagram