even snel

by - maandag, september 14, 2009Nou even snel dan, want ik heb het Druk!
Het blog heet knitting and running dus af en toe moet ik ook over hardlopen bloggen natuurlijk. Voor de breisters onder de lezers: onderaan nog wat brei-dingetjes.

Ik ga op 11 oktober de 4Mijl van Groningen lopen (samen met nog 17.499 anderen!!!).
Ter voorbereiding, en ook omdat ik op deze manier zeker een startbewijs zou krijgen, doe ik mee met de 4mijl-clinics. Deze trainingen zijn bedacht door Gerard Nijboer, de bekende marathonloper . Europees kampioen en 2e bij de olympische spelen in 1980 om maar wat te noemen:

Bestand:Gerard Nijboer.jpg
hier bij de ceremonie van de Olympische spelen.

Het leuke was dat afgelopen zaterdag Gerard met ons clubje heeft meegetraind en dat was heel bijzonder. Aardige man en nog steeds topfit met zijn 54 jaar. Het trainen gaat verder ook heel goed. Ik loop 3 x per week volgens schema en dat gaat echt lekker. Dat wordt een mooie tijd!

Zoals beloofd nog wat breien:

Ik ben begonnen met de volgende uitdaging: een sok toe-up breien. Ik wilde eigenlijk een magic loop proberen maar ik had geen lange rondbreinaald in de juiste dikte. Dus op 4 sokkennaalden. Maar wat ik echt een prestatie van mezelf vond is dit:

Het is Judy's Magic Cast on! en op 4 naalden is dat een heel gepruts kan ik je zeggen!
Ik gebruik het sok basis patroon van Janneke Maat.

Het breien verliep verder voorspoedig totdat ik bij de kleine hiel kwam. Daar moest ik afhaken. Na een aantal omslagen gemaakt te hebben (dat begrijp ik nog) zou ik 9 steken met een omslag hebben en 10 zonder omslag (dat klopte al niet)en vervolgens moet je de steken met en zonder omslag samen breien en dan de laatste steken van de pen samen met de spie-steken breien. Uiteindelijk had ik veel te weinig steken over om aan de boord te beginnen. Bovendien zag het er ook raar uit. Nou, toen ben ik afgehaakt, heb het uitgehaald en ga het vanavond nogmaals proberen. Tips zijn welkom!

You May Also Like

2 reacties

 1. Ik weet nog dat ik daar ook mee heb zitten prutsen... Anders moet je Janneke even mailen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap van je, die 4mijl. Altijd een erg leuk evenement!!
  En wat grappig dat je nu traint bij zo'n beroemdheid!
  Heel knap ook dat je nu echt helemaal zelf, toe-up bent begonnen. En dat het even misloopt, ja dat hoort erbij.
  Toch woensdag maar even komen voor een uitleg van de ervaren sokkenbreiers onder ons.

  BeantwoordenVerwijderen

instagram