gemopper

by - vrijdag, augustus 07, 2009Ik waarschuw maar vast: dit wordt een mopperblog. In dit geval gaat het over het vestje voor Nora. Ik haat het als mijn werkjes niet helemaal zijn zoals ik verwacht had.
Op de foto ziet het er erg mooi uit en Nora doet ook erg haar best maar het vest is niet helemaal goed geworden.


Ik heb erg mijn best gedaan op dit overslagvestje maar toen Nora het aantrok zag ik het meteen: te groot, te wijd, te oversized. grrrrr. Stom natuurlijk dat je dat pas ziet als het he-le-maal af is. Bovendien krult het zorgvuldig gehaakte picot-randje om! Op deze foto zie je goed dat het voorpand smaller gemaakt moet worden en dat de mouwen te lang zijn.

Toch is dit niet de eerste keer dat me dit overkomt. Regelmatig vallen werkjes veel groter of kleiner uit dan gehoopt(verwacht).
Hoe dat kan?
Ik ben een luie breister. Ik maak (bijna) nooit proeflapjes voor de stekenverhouding; Ik kan slecht uit de voeten met patronen waar je zoveel cm moet breien (het ene pand is dan toch weer langer dan het andere pand); Ik maak bijna nooit aantekeningen tijdens het breien(20 cm is zoveel toeren); ik hou niet van uithalen en ga tegen beter weten in doooor.

Ik hoop dat Nora er nog in zal groeien (net als in die andere 4 te grote vesten die ik voor haar gemaakt heb en die nog in de kast liggen), anders moet ik eraan geloven en het voorpand uithalen en opnieuw breien (ik denk het laatste).
Zucht..

You May Also Like

7 reacties

 1. O wat balen zeg!!
  Maar je hebt nog het geluk dat ze er in kan groeien. Dat lukt met projecten voor jezelf natuurlijk niet.
  Jij betn dan misschien een 'luie' breister, ik als punctuele, controle freak heb hetzelfde probleem als die jij beschrijft. Ik maak dus wel proeflapjes, maar heel raar, dan nog klopt het project vaak niet. Hoe dat komt, ik weet het niet.
  Maar mopper maar even lekker verder, dat is gezond, dan ben je het maar kwijt.
  Mopper,mopper,mopper.......................

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt het mopperen noemen, maar ik vind dat je hier een hele mooie evaluatie van je project doet. Je reflecteert prachtig op de knelpunten en weet volgens mij precies waar het aan ligt!

  Kop op! Denk zen: het gaat om de reis, niet de eindbestemming. ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet mopperen Marieke. Het vestje ziet er weer prachtig uit. Over een half jaartje past het Nora precies.
  J en H

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig, dat vest heb ik voor Hannah ook gemaakt, een paar jaar geleden... En ook dat van haar was te wijd (ik tel ook niet, haha...) Zal dus vast aan het patroon liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ ammerins: dat verklaart een hoop!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit vestje nog niet zo raar staan hoor. En ik neem aan dat het over een tijdje precies goed zit. Ik heb het soms wel omgekeerd: dan is het allemaal net wat aan de krappe kant. Het nadeel daarvan is dat het dan maar kort door mijn kinderen gedragen kan worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch proeflapjes maken leer je dus inderdaad door schade en schande helaas... Maar het staat haar lief en gelukkig groeien kinderen inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen

instagram