Home sweet home

by - woensdag, juli 29, 2009

We zijn weer thuis! Het was geweldig. Een van de leukste vakanties van de afgelopen jaren. En dat kwam omdat we dit jaar vooral gedaan hebben waar we echt zin in hadden, namelijk:
niets doen.

De kinderen vermaakten zich hier erg goed met hun vriendjes en vriendinnetjes en wij ook. Ik zat lekker te breien en P. , ja, P. die eeehm... deed ook (n)iets: naar de Tour luisteren/kijken, zwemmen, lezen, muziek luisteren.

Een impressie van de omgeving van Chez Gendron:

Na 2 weken zijn we verkast naar de camping van Rik en Odilia in de Limousin. Zij zijn hier een aantal jaren geleden naar toe gegaan om boer te worden."Het roer om" zeg maar. Ze hebben er ook een kleine camping bij en een mooie gite. Verder zijn er 40 Limousin koeien, 2 varkens:
geiten, kippen, eenden en een kudde van ca 30 Suffolk schapen:

Het was er geweldig! P. Heeft heel veel kunnen bijpraten met schoolvriend Rik, de kinderen mochten meehelpen de dieren voeren en ondertussen ontdekte ik dit:
Een enorme berg wol!!!!

De schapen waren 2 weken daarvoor geschoren en de wol lag daar maar te liggen. Rik en Odilia doen er verder niets mee. De prijs van wol is dusdanig laag dat het de moeite niet is om te verkopen aan een opkoper.
Maar ik had er wel zin in natuurlijk. Ik heb eerst 2 zakken ruwe wol uitgezocht om mee te nemen en daarna alvast een derde zak wol gewassen:

Niet gehinderd door enige kennis over wassen van wol ben ik maar gewoon begonnen met een emmer met water en zout(dat had ik dan wel ergens eens gelezen). De wol was behoorlijk vies en niet alle stukken waren even goed volgens mij. Ik heb geprobeerd de zachtste stukken eruit te vissen. Ben benieuwd of dit een geschikte wol is om te verwerken. Ik heb Rik een muts van zijn eigen wol beloofd dussss.

en nu nog de TIJD vinden om te leren spinnen...........(en een spinnewiel). Iemand een idee?You May Also Like

0 reacties

instagram